Садовий обіцяє відкрити школи у «червоній» зоні, та не одразу

школа
Ілюстративне фото. Архів ІА Дивись.info

У Львові дозволять працювати школам офлайн у червоній зоні карантину за умови 100% вакцинації усіх вчителів, проте це станеться не одразу: необхідно, аби ситуація із госпіталізацією хворих з коронавірусом у місті стабілізується.

Про це повідомив мер Андрій Садовий.

Водночас батьки школярів на завтра, 3 листопада, планують акцію під стінами мерії з вимогою скасувати дистанційне навчання, розповів ІА Дивись.info батько двох школярів, що є одним із організаторів акції.

«Протягом останніх днів я отримав десятки дзвінків та звернень щодо карантинних обмежень, які запровадила комісія з надзвичайних ситуацій. Батьки незадоволені тим, що діти, особливо молодші класи, змушені навчатись дистанційно. Я – тато і, відверто кажучи, теж не вірю у продуктивність цього процесу і хочу швидше повернутись до нормального життя», - сказано в дописі міського голови у Facebook.

Навчання офлайн знову відновлять, коли ситуація із госпіталізаціями ковід-хворих унормується, а також, коли весь педколектив навчального закладу буде повністю імунізованим проти коронавірусу.

«Ми готові відновити навчання у очному режимі, як тільки динаміка госпіталізацій стабілізується. Але правила «червоної зони», які затвердив Кабмін, ніхто не скасовував. Тому всі заклади мають бути на 100% готовими. А це означає, що усі працівники шкіл мають бути вакциновані двома дозами вакцини. Це єдина умова, за якої ми зможемо відновити нормальний навчальний процес», - пояснив Андрій Садовий.

Нагадаємо, Львівщина перебуває у «червоній» зоні із 30 жовтня. Згідно із обмеженнями, школи можуть працювати за умови вакцинованих учителів, проте у Львові вирішили впровадити дистанційне навчання.

Тим часом у Львові зареєстрували петицію із вимогою повернення до очного навчання у червоній зоні карантину, якщо у навчальних закладах всі вчителі мають обидві дози щеплень від коронавірусом. Петиція, оприлюднена в понеділок, 1 листопада, набрала 350 із 500 необхідних для розгляду мерією голосів (станом на 18.21 годину 2 листопада - ред.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: