Потерпілі від насильства: понад сімсот людей звернулись за правовою допомогою на Львівщині

насильство жінок
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Домашнє насильство – важлива соціальна проблема. З початку року на Львівщині 750 осіб, що зазнавали домашнього насильства, звернулись до системи безоплатної правової допомоги. А 612 з них потребували кваліфікованої юридичної консультації.

Найбільше жертв цікавило питання захищеності від кривдника, адже піти від кривдника не означає вирішити проблему загалом, повідомили ІА Дивись.info у відділі правопросвітництва та надання БВПД Львівського місцевого осередку.

За отриманням вторинної правової допомоги, тобто вирішити питання у судовому порядку, з початку 2021 року на Львівщині звернулось 138 осіб, усім було надано адвокатів, що співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги, а інтереси деяких осіб захищали працівники системи.

Часто людина, проти якої вчинено домашнє насилля не розуміє масштабів цього явища. Адже воно має не лише фізичний зміст, а й інші форми. Так, найчастішим проявом домашнього насилля(окрім фізичного) є психологічний тиск. Також розрізняють економічне та сексуальне насильство.

З метою запобігання домашнього насильства працівники проводять активну правопросвітницьку діяльність. Так, за поточний рік фахівці системи БПД на Львівщині провели близько 50 заходів стосовно цієї тематики. Це перегляд документальних фільмів з обговоренням, лекції, семінари, а також круглі столи за участі психологів, працівників соціальних служб та поліції.

Куди звертатись, якщо ви стали жертвою насильства

  • Телефонувати в поліцію 102.
  • Телефонувати на «гарячу лінію» з попередження домашнього  насильства 15-47.
  • Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.
  • Звернутися в центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (в регіоні свого проживання).
  • Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0-800-500-335 або 116-123 (короткий номер із мобільного).
  • Національна дитяча “гаряча лінія”  0-800-500-225 або 116-111 (для дзвінків із мобільного).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: