У Львові презентували книгу про Гарнізонний храм та ювілейну монету із його зображенням

книга
фото: Роман Балук

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла святкує 10-ліття з дня відкриття. З цієї нагоди вчора, 5 грудня, там презентували книгу «Історія одного десятиліття», авторства історика, директора підземелля Гарнізонного храму Олега Друздєва.

Про це повідомляє ЛМР.

«Десять років – це наче і початок, проте водночас час традицій та випробувань. Хтось сюди приходить, щоб помолитися, подумати над певним рішенням, побути наодинці із собою. Впродовж цих десяти років відбулося чимало складних подій для нашої держави, зокрема розпочалася війна. Саме Гарнізонний храм став ключовим місцем, з якого в останню путь проводжаємо наших Героїв. Героїв, які з першої хвилини війни пішли захищати нашу державу. Відновлення храму – це більше, ніж подія, це феномен і певний напрямок для розвитку нашого міста. Сьогодні ми також дякуємо нашим волонтерам, ними захоплюється весь світ, адже саме вони допомагають всім нам захищати державу. Дякуємо вам!» – наголосив заступник міського голови з економічного розвитку Андрій Москаленко.

У книзі, обсягом 80 сторінок, описаний період історії храму з моменту його відкриття 6 грудня 2011 року. Книга також містить багато світлин.

Вступні слова для книги написали Владика Степан Сус, Митрополит Львівський Ігор Возьняк та генерал-лейтенант, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Також в межах святкувань представлено ювілейну монету Національного банку України з зображенням Гарнізонної святині.

Нагадаємо, 2 грудня у храмі урочисто відкрили відреставровані фрески центрального склепіння храму  авторства Франциска Екштайна 1738-1740 рр.

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, відомий у Львові як костел єзуїтів, збудований у стилі раннього бароко на початку XVII ст. та є однією з найбільших культових споруд Львова. У радянські часи церкву закрили, деякий час використовували як склад, а з 1970-х років передали Львівській науковій бібліотеці ім. В. Стефаника НАН України під книгосховище обмінного фонду (станом на жовтень 2011 р. у ній знаходилось понад 2,3 млн книг).

8 липня 2010 року Львівська міська рада передала храм у власність Курії Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. 6 грудня 2011 року тут відбулась перша за 65 років літургія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: