«Жовта» зона: У ЛОДА розповіли, що змінилося для закладів освіти

школа
фото ілюстративне

Якщо в навчальному закладі перебуватиме більше 50-ти осіб на самоізоляції – навчання в школі припинятиметься.

Про це під час брифінгу розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут.

Він уточнив, що навчальні заклади працюватимуть в очному форматі, якщо 100% викладацького та обслуговуючого персоналу будуть вакциновані хоча б однією дозою вакцини проти COVID-19.

На сьогодні однією дозою провакциновано 82% працівників навчальних закладів.

Загалом, за словами координатора з вакцинації, за останні тижні на Львівщині спостерігається тенденція до зниження показників захворюваності на COVID-19. Так, за вчорашній день госпіталізували 155 осіб з діагнозом на «ковід» інфекцію. На амбулаторному лікуванні та в стаціонарах області загалом перебуває майже 3,5 тис осіб (1896 - на стаціонарному лікуванні), з яких 190 осіб знаходиться в палатах інтенсивної терапії, з них 76 – на апаратах штучної вентиляції легень.

«Якщо орієнтуватись на загальні показники, які визначають рівень епіднебезпеки, то Львівщина має відносно стабільні показники. Вчора Національна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про переведення 8-ми областей, зокрема, Львівської з «червоної» карантинної зони у «жовту».  Але хочу звернути увагу, що це не дає приводу для рослаблення, оскільки згідно внесених змін до постанови кабміну, всі карантинні обмеження, які були в «червоній» зоні, залишаються у в «жовтій», - наголосив Олег Когут.

За його словами, станом на сьогодні першою дозою вакциновано 46% населе області, 38% пройшли повний курс вакцинації.

Як нагадав Олег Когут, згідно з новими правилами карантину, які діють з вчорашнього дня, невакцинованим особам не можна відвідувати громадські заклади. При виявленні правопорушень штраф складатиме від 17-34 тис гривень.Також від учора, «жовтий» сертифікат має термін дії лише 30 днів.

Щодо третьої, так званої бустерної дози, то за словами Олега Когута,  її можна буде отримати лише після того як дві дози отримає половина дорослого населення.

«З огляду на нинішні темпи вакацинаціх, Львівській області бустерна доза на Львівщині буде доступна не раніше середини січня настуапного року», -  пояснив Олег Когут.

За його словами, згідно з рекомендаціями МОЗ, третя доза вакцини проти коронавірусу буде доступна після того, як 60% мешканців області матимуть хоча б одне щеплення та 50% будуть повністю вакцинованими, тобто отримають дві дози.

«Зараз вже маємо багато звернень в департамент охорони здоров’я щодо третьої бустерної дози вакцини. При таких відсотках вакцинації, які назвав міністр охорони здоров’я, про третю дозу вакцини ще говорити рано. Офіційно документу щодо третьої дози наразі немає, але є рекомендації МОЗу: коли однією дозою буде щеплено 60% і двома – 50%, тоді з профілактичною метою вводитиметься третя доза вакцини», – пояснив регіональний координатор.

«Щодо Львівщини, то, напевно, не раніше середини січня зможемо досягнути необхідних показників вакцинації для введення третьої дози. Я говорю про такий період, бо, на жаль, останнім часом ми відчуваємо зменшення кількості охочих вакцинуватись. Якщо раніше в області вакцинували щодня 17-20 тисяч людей, то на наразі цей показник становить 14-15 тисяч», – пояснив Олег Когут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: