Закон для всіх один: львівський активіст написав заяву на Гогілашвілі

gog
фото з відкритих джерел

Відомий львівський активіст та захисник української мови Святослав Літинський написав заяву на ексзаступника міністра внутрішніх Олександра Гогілашвілі, де вимагає притягнути його до адміністративної відповідальності за нецензурну лайку.

Відомий львівський активіст та захисник української мови Святослав Літинський написав заяву на ексзаступника міністра внутрішніх Олександра Гогілашвілі, де вимагає притягнути його до адміністративної відповідальності за нецензурну лайку.

Олександра Гогілашвілі днями звільнили з МВС після скандалу з лайкою і образами підлеглих на блокпосту на Донеччині.

Нещодавно у мережі з’явилося відео, на якому Олександр Гогілашвілі в оточенні численних охоронців на одному з блокпостів на в’їзді в Донецьку область свариться з правоохоронцями через те, що вони зупинили його автомобілі. Замміністра МВС ображав підлеглих та погрожував їм. Згодом з’явилось ще одне відео, де він так само поводиться з правоохоронцем уже в Києві.

Після прохання президента Володимира Зеленського Гогілашвілі звільнили.

«Демократична держава не може існувати без звичайної людської рівності. Зокрема, без рівності тих, хто обіймає будь-які державні посади, й тих, хто їм підпорядковується .На мій погляд, на інцидент за участю заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі може бути лише одна реакція. Прошу міністра внутрішніх справ та Кабінет Міністрів розглянути питання про звільнення заступника очільника МВС. Упевнений, що відповідна заява вже написана самим заступником», - написав Володимир Зеленський в Telegram.

Президент наголосив, що будь-яка людина, не залежно від посади, має виконувати законні вимоги представника поліції.

Гогілашвілі у Фейсбуці підтвердив звільнення і написав, що визнає свою вину.

«Я написав заяву на звільнення. Дякую усім за роботу, професіоналам, які чесно і віддано роблять свою справу...Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба себе поводити. Мені соромно за свою емоційність та нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми зробили за більш як 2 роки», - заявив колишній чиновник.

У зв’язку з цими подіями, відомий львівський захисник української мови Святослав Літинський написав заяву на Гогілашвілі до Національної поліції, де вимагає притягнути його до адміністративної відповідальності за нецензурну лайку.

«Перше, що обурює в цій ситуації - це те, що він ставить себе вище від інших людей. Ніби закону для нього не існує. І, на жаль, він не один такий, просто висловлює це в грубій формі. Люди, які зараз у Верховній Раді, теж часто ігнорують закон. В мене були подібні звернення щодо Розумкова та Кличка. Розумков порушував карантин, Кличко — правила дорожнього руху. Нікого з них не притягнули до відповідальності і саме тому вони відчувають себе безкарними. Я своєю заявою, власне, прагну звернути увагу на те, що закони є для всіх і всі мають їх дотримуватись, а не лише прості громадяни. І, якщо ти працюєш у правоохоронному органі чи в міністерстві, особливо на керівній посаді, то щодо законів до тебе мають бути ще більші вимоги суспільства. Все ж, я думаю, що на жаль, його не притягнуть до відповідальності. Оскільки, починаючи з певного рівня, а це рівень-керівник районного відділу і вище, на жаль, у нашій країні такі посадовці «поза законом»,- розповів ІА Дивись.info Святослав Літинський.

Призначення Гогілашвілі в МВС пов’язують із наближеністю його дружини до президента. Марія Левченко є давньою помічницею і довіреною особою Зеленського ще з часів, коли він був шоуменом: вона працювала в «Кварталі 95», а нині є його секретаркою. Також Гогілашвілі проживає в одному домі з родиною керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова.

Довідка

Олександр Гогілашвілі народився 1973 року у Грузії.

Освіту він здобув лише у 2019-20 роках: у 2019 році закінчив Львівський університет бізнесу та права за спеціальністю «Облік та оподаткування»

Єдиним місцем його роботи вказано «соціальний працівник міжнародної громадської організації «Центр Здорової Молоді» у м. Києві, де він працював з жовтня 2018 по вересень 2019 року.

У жовтні минулого року Гогілашвілі отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня від президента Зеленського «за самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у справі боротьби зі злочинністю, сумлінне та бездоганне служіння українському народу».

За інформацією Центру журналістських розслідувань, Олександр Гогілашвілі має російське громадянство. Це підтверджує база даних Федеральної податкової служби РФ.

Анастасія БЕДРІЙ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: