Різдво, науковий театр та багато музики: як провести 24-26 грудня у Львові

IMG_5021-630x420
Фото з архіву редакції

Упродовж майбутнього вікенду на городян і гостей міста підготували безліч цікавих подій

Провести вихідні у Львові варто хоча б задля того, щоб надихнутися на нові звершення у прийдешньому році та насолодитись неймовірним містом.

Упродовж майбутнього вікенду — 24-26 грудня— на городян і гостей міста підготували безліч цікавих подій. ІА Дивись.info розповідає про найцікавіші. У переліку — музика, театр та розваги.

На Різдво до Львова

Цими вихідними у Львові пройде низка заходів у програмі святкування Різдва-2022.

Зокрема, у п'ятницю, 24 грудня, запрошують на виставу монохромного вертепу «Різдво. Тризна» за поезіями Сергія Жадана у Львівському академічному театрі «І люди, і ляльки». Вистава починається о 19.00 годині. Квитки — тут.

Цього ж дня, о 18.00 годині, на площі Ринок, 1 відкриють різдвяну шопку за участі муніципального хору «Гомін».

О 19.00 годині в п'ятницю академічний духовний театр Воскресіння покаже вуличну виставу «Казковий світ дитинства». Подія відбудеться у внутрішньому подвір'ї Ратуші (площа Ринок, 1).

У суботу, 25 грудня, охочих запрошують долучитись до різдвяної коляди від кавер-гурту Каверзні на площі Яворського о 21.00 годині.

А у першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва у неділю, 26 грудня, покажуть виставу Дорога до Різдва. Початок о 12.00 годині. Квитки - тут.

«Відомі постаті України»

Інститут досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів Львівської наукової бібліотеки України імені В. Стефаника презентує авторський скульптурний проєкт Данила Книшука «Відомі постаті України».

На огляд відвідувачів запропонують скульптурні образи знаних особистостей, таких як Любомир Гузар, Мирослав Попович, Мирослав Скорик, Євген Станкович, Валентин Сільвестров, Ліна Костенко, Іван Марчук, Іван Малкович, Василь Ломаченко, Володимир Кличко, Лесь Задніпровський, Валентин Козлов, Олександр Печериця, Олег Виноградов, Іван Франко, Андрей Шептицький та інші. Загалом експонується 26 скульптур.

Триватиме вона до 25 лютого.

Римо-католицька парафія запрошує львів'ян на святкування Різдва

Римо-католицька парафія св. Йоана Павла ІІ, що на Стрийській, 6 запрошує львів’ян і гостей міста на святкування Різдва. Захід є відкритим для всіх охочих та відбувається вже 11 років поспіль, повідомив настоятель парафії святого Йоана Павла ІІ РКЦ отець Григорій Драус.

Свято розпочнеться в приміщенні парафіяльного центру і відбудеться як сімейне святкування за столом. Будуть всі символи Різдва: сіно, зірка, фігури шопки, ділення різдвяним хлібом, колядування.

Свято розпочнеться в приміщенні парафіяльного центру і відбудеться як сімейне святкування за столом. Будуть всі символи Різдва: сіно, зірка, фігури шопки, ділення різдвяним хлібом, колядування.

Традиційна Різдвяна урочиста Меса буде опівночі. Різдвяні Меси у суботу, 25 грудня, відбудуться о 9:00, 11:00, 12:00 і 19:00. Також охочих запрошують відвідати «Різдвяний марафон – усі прославляймо Христа». Це концерт колядок у виконанні єврейських, польських і українських гуртків, що розпочнеться о год.17:00.

Також християнський театр «Еммануїл» ім. Кароля Войтили презентує театральну містерію «Одного разу, на Різдво». Початок о 18:00.

Науковий театр 

В неділю, 26 грудня, у Lviv Open Lab відбудеться заключна вистава Першого наукового театру. Організатори запрошують дітей шкільного віку, їхніх батьків та всіх охочих о 12:00 та о 14:00.

Перший науковий театр – це наука простими словами для дітей та дорослих через вражаючі експерименти. У програмі – хімічні експерименти від досвідченого хіміка та автора наукових майстер-класів Миколи Лехновського. Такі вистави вже кілька тижнів відбуваються у Lviv Open Lab і кожного разу збирають десятки захоплених глядачів. На науковому фестивалі OL у вересні вони стали найпопулярнішою частиною програми.

Вхід вільний.

Апокаліптична мольфа

Актори театру Лесі покажуть виставу «Галдамаш» п’єсою Ольги Мацюпи у п'ятницю, 24 грудня, 0 19.00 годині.

«Ви вірите в карму? А в карпатських мольфарів? А в глобальне потепління? А в кінець світу? А в те, що дерева спілкуються між собою? А в надзвичайну силу мистецтва? Хочете вірте, хочете ні, а одного разу Лісоруби зійдуть зі стін Будинку побуту в Коломиї і скажуть: «Око за око» – і не буде що їм заперечити, бо це – найчесніша у світі формула. Тоді ж пелехата гуцулка Намішка напече булок з афинами і сяде грати на дримбі, яку їй не подарував коханий»...

Квитки — тут.

Альона Альона та Joty Klog

У суботу, 25 грудня, у Льові виступляють популярні виконавці у межах проєкту «Країна мрій». З 18 грудня до 9 січня на вас чекає Різдвяна Казка та тепло у засніженому місті, що знайдемо у Ennio Event Square (вулиця Джерельна, 22), ялинка, Резиденція Святого Миколая, Різдвяна Шопка, вертепи, мистецькі майстерні та майстер класи, ярмарок, майданчик для дітей, традиційні танці, смачна етнічна їжа та гарячі напої і багато музики, як-от, наприклад, Альона Альона та Joty Klog.

Початок - о 15.00 годині. Квитки — за цим посиланням.

Львівська філармонія

У неділю, 26 грудня, львів'ян запрошують на дві події.

Об 11.30 годині в концертному залі на сімейний концерт «Мрії маленької Еліс».

Маленька дівчинка мріє стати балериною. Біля свого дзеркала вона постійно танцює і уявляє себе на великій сцені. Напередодні Різдва дівчинка міцно засинає в очікуванні чуда, і потрапляє в прекрасний світ балету, де музика і образи змінюються так стрімко, що вона не тямить себе від щастя. Прокинувшись зранку, біля свого дзеркала вона знаходить подарунок – свої перші пуанти.

Квитки — тут.

Фото: ЛМР

А о 18.00 годині 26 грудня запрошують на передноворічну музичну феєрію із популярною святковою класикою Штрауса,  Боккеріні, Баха, Россіні, Лисенка  та наймелодійнішими колядками «Казки віденського лісу»

У цей вечір вже традиційно святковий настрій для Вас творитиме академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок», квартет «DUDALIS», вокальний ансамбль «Квіти» та солісти Львівської національної філармонії.

Квитки - тут.

«Різдвяне диво є»!

Національний Академічний Український Драматичний Театр імені Марії Заньковецької запрошує на різвяний концерт, що відбудеться 26 грудня.

У концерті звучатимуть улюблені різдвяні мелодії та новорічні хіти. Атмосферу святкового вечора, зустріч з улюбленими акторами і музикантами, гарний настрій та емоції ґарантуємо. Початок о 18.00 годині.

Квитки - тут.

P.S

Львівщина тепер перебуває у «жовтій» зоні карантину, втім обмеження все одно стосуватимуться невакцинованих відвідувачів, тому для відвідин заходів необхідно прихопити зі собою сертифікат про щеплення принаймі однією дозою вакцини проти коронавірусу, негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до заходу, довідки про одужання чи протипокази до вакцинації.

Квитки на більшість заходів зі списку можна придати, скориставшись тисячею за вакцинацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: