Львівському «Охматдиту» подарували апарати для лікування хімопіків стравоходу

271845883_4492904947505834_4440992267657901668_n

Благодійники закупили для Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» п'ять балонних розширювачів. Це прилади, завдяки яким торакальні хірурги зможуть лікувати хімічні опіки стравоходу у маленьких пацієнтів.

Про це розповіли у пресслужбі медзакладу 12 січня.

«Ці девайси потрібні найменшим діткам, які випадково випили засіб для миття духовки чи ванни, іноді вони роками потребують хірургічних процедур зі спеціальним балонним розширювачем, щоб відновити прохідність стравоходу, який постраждав від рубців», - пояснюють лікарі.

Так врятували маленького Ромчика, від якого відмовились батьки, дізнавшись, що у малюка немає стравоходу. Немовляті, яке не мігло самотужки ковтати, у якого їжа потрапляла не у шлунок, а в дихальну систему, провели операцію у чотири місяці.

«На щастя, таких діток поменшало завдяки кампанії у медіа, все більше турботливих батьків надійніше ховає агресивну домашню хімію від малечі. Але в середньому на лікарняних ліжках з опіком стравоходу опиняється 5-6 дітей на рік. Балонний розширювач - дорогий девайс, а процедури треба робити часто і довго, іноді навіть 3 роки. А дуже часто пацієнтами стають діти із незахищених сімей… Без таких процедур дитина не зможе самостійно їсти, ковтати, у неї можуть бути проблеми з диханням», - йдеться в повідомленні лікарні.

Річну потребу у балонах для лікарні забезпечили небайдужі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: