На що підліткам дозволять витрачати «тисячу за вакцинацію»

діти
Фото з архіву редакції

Незабаром в Україні розширять програму «єПідтримка». Зокрема тисячею за пройдений курс вакцинації матимуть змогу скористатись підлітки з 14 років.

Як пояснили в Офісі президента 17 січня, план вже розробили у Міністерстві освіти.

Кошти за базовий курс щеплень від коронавірусу, себто обидвома дозами, дітям дозволять витрачати на позашкілля: гуртки, курси та навіть, ймовірно, репетиторів.

Нагадуємо, у жовтні торік Міністерство охорони здоров'я дозволило робити щеплення від коронавірусу дітям з 12 років, та за певних умов. Безпосередньо йшлося про дозвіл на вакцинацію, якщо підліток має усі необхідні рутинні щеплення. Учора, 17 січня, з'явилась інформація про спрощення доступу до імунізації проти недуги: за наказом МОЗ від 13 січня 2022 року, для того, аби вакцинуватись підліткам, окрім необхідних дозволів від лікаря, вже необов'язково мати довідку про всі рутинні щеплення. На сьогодні проти недуги вакцинували майже п'ятдесят тисяч дітей з 12 до 18 років.

У МОЗ додають: дітей щеплюють вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech: препарат пройшов усі необхідні дослідження для дітей віком 12-17 років, які довели її ефективність та безпечність. Виробник вніс в інструкцію до вакцини зміни, якими дозволено використовувати цю вакцину дітям від 12 років. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021 року, вакцина Pfizer на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків.

Нагадаємо, нині діє програма «єПідтримка», згідно із якою повнолітні українці, які отримали базовий курс вакцинації проти коронавірусу, можуть скористатися віртуальною тисячею у книгарнях, при купівлі залізничних квитків у межах України, спортзалах, кіно та закладах культурної сфери. Програма запрацювала 19 грудня торік. За останніми даними від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, українці витратили понад 1,3 млрд грн у межах президентської програми «єПідтримка». Найчастіше за них купують книги та ходять у кіно. Популярністю найменше користується спорт.

Програму готують також розширити для старших 60 років: тисячу літні люди зможуть витратити у аптеках.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: