Нова хвиля коронавірусу на Львівщині вже розпочалася: область на порозі «червоної» зони

IMG_1812-630x420

На Львівщині різко зросла захворюваність на коронавірус.  

На Львівщині різко зросла захворюваність на коронавірус.

Про це під час брифінгу 18 січня заявив директор департаменту охорони здоров’я  ЛОДА Орест Чемерис, передає кореспондент ІА Дивись.info.

За його словами, можна констатувати, що чергова хвиля коронавірусу вже розпочалась і її збудником є штам «Омікрон».

«Епідситуація із захворюваністю на коронавірус в області погіршується. Якщо ще тиждень тому щодня госпіталізовували в стаціонари від 60 до 80 осіб, то за минулу добу у медзаклади поступило 183 особи» – розповів Орест Чемерис.

Він додав, що причинами зростання захворюваності є нехтування карантинними заходами під час свят.

«Дотриманням правил норм карантину під час тривалого святкового періоду нехтували, це спричинило швидке поширення хвороби на сьогодні. Також констатуємо той факт, що кількість госпіталізованих осіб буде збільшуватись й надалі» − заявив Орест Чемерис.

Також причиною зростання захворюваності є поширення штаму «Омікрон».

«Ми бачимо, що поступають пацієнти, які пройшли повний курс вакцинації, що характеризує новий штам коронавірусної хвороби «Омікрон» як вкрай заразний. Тому закликаю усіх вчасно вакцинуватися як двома, так і бустерною дозою для кращої боротьби організму з цією інфекційною хворобою», - розповів завідувач ковідного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Омелян Синенький.

Загалом, за даними департаменту охорони здоров’я ЛОДА, вчора на Львівщині зафіксували 870 нових випадків COVID-19.

За словами Ореста Чемериса, також різко зросла захворюваність серед дітей. Так, впродовж останніх трьох днів у Львівську обласну дитячу лікарню «Охматдит» поступило 40 пацієнтів. Станом на сьогодні у ковідному відділенні лікарні перебуває 68 хворих дітей.

Загалом у стаціонарах області перебувають 1118 хворих, 87 з них є в реанімації , 33 – знаходяться на апаратах ШВЛ.

Як розповів Орест Чемерис, в області готуються розконсервувати медзаклади, які під час зниження рівня захворюваності не приймали пацієнтів. Зокрема, коли відсоток госпіталізацій хворих коронавірусом був низьким, то 10 із 24 профільних медичних закладів Львівщини були переведені в режим очікування. Сьогодні ж директорам лікарень дано доручення приготувати всі сили і засоби, щоб у разі необхідності змогти надавати допомогу пацієнтам.

Директор департаменту додав, що з такою динамікою захворюваності Львівщині прямує до «червоної» зони епіднебезпеки.

«Зараз усі показники захворюваності відповідають жовтій зоні епіднебезпеки, але якщо і надалі зберігатиметься така динаміка, яку спостерігаємо на початку тижня, то цілком ймовірно, що Львівщина перейде до іншої епідемічної зони», – пояснив Орест Чемерис.

Він також вчергове закликав мешканців вакцинуватися, зокрема й бустерною дозою.

«Як підтверджують дослідження, бустерна доза має значний ефект для попередження захворюваності, викликаної штамом «Омікрон». Щеплення бустерною дозою проводиться вакцинами «Пфайзер» та «Модерна», які на Львівщині є у достатній кількості. 4800 мешканців області уже зробили додаткове щеплення», – розповів Орест Чемерис.

Нагадаємо, що станом на сьогодні понад 1 млн 900 тисяч мешканців області отримало одну дозу вакцини та понад 937 тисяч осіб пройшли повний курс вакцинації.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: