США запровадили санкції проти нардепа Тараса Козака

козак

Міністерство США запровадило санкції проти депутата від ОПЗЖ Тараса Козака.

Про це повідомив Центр протидії корупції. Водночас на сайті мінфіну США сказано, що санції впровадили, окрім Козака, ще стосовно трьох трьох українців.

Йдеться про:

  • нардепа від «Опозиційної платформи - За життя» Тараса Козака
  • нардепа від «Опозиційної платформи - За життя» Олег Волошин
  • колишнього нардепа фракції Партії регіонів Володимира Олійника
  • колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України Володимира Сівковича.

Вашингтон вважає цих чотирьох осіб причетними до контрольованої російським урядом діяльності щодо впливу з метою дестабілізації в Україні.

«Ці чотири людини грали різні ролі в кампанії глобального впливу Росії щодо дестабілізації суверенних країн на підтримку політичних цілей Кремля», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Козак і Волошин були в центрі російської дезінформаційної кампанії. Діяльністю керував голова політради «ОПЗЖ» та кум Путіна Віктор Медведчук, який перебуває під санкціями США з 2014 року.

Олійник натомість 2021 року працював за вказівкою ФСБ зі збору інформації про українську критичну інфраструктуру, перебуваючи в Москві. А Сівкович працював із мережею агентів російської розвідки над операцією впливу, спрямованою на офіційну передачу Криму в обмін на звільнення Донбасу.

Санкції торкнуться всієї власності цих осіб у США та компаній, у яких вони володіють часткою понад 50%. Будь-які операції з їхньою власністю або в інтересах їхньої власності, надання їм коштів, товарів або послуг - під забороною.

Нагадаємо, в лютому 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти Тараса Козака й 8 компаній, які є засновниками телеканалів «112 Україна», «ZIK» та «NewsOne».

Торік, 11 травня, пані генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді та в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Їм оголошено про підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою «Промінь».

12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу – державна зрада і порушення законів і звичаїв війни. Медведчуку суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Козак перебуває за межами України. За інформацією ЗМІ, він, ймовірно, в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: