Підприємець з Трускавця за рік створив сміттєзвалище неподалік центру містечка

272210443_296997419136725_4714310283003967812_n
Фото: СБУ у Львівській області

Служба безпеки України викрила приватного підприємця на масштабному забрудненню земель курортного міста Трускавець, що на Львівщині. Екології регіону завдано збитків на 67,5 млн грн.

Про це 21 січня повідомили у пресслужбі відомства.

За даними слідства, одне з місцевих приватних підприємств впродовж року несанкціоновано скидало тверді побутові відходи на прилеглій ділянці, розташованій в центральній частині міста.

«Це відбувалося за вказівкою колишнього керівника підприємства, який свідомо порушував порядок використання і охорони надр. Такі його дії спричинили забруднення земельної ділянки речовинами, шкідливими для життя та здоров'я людей, та призвели до засмічення довкілля у курортному містечку», - зазначають у СБУ.

Торік Державна екологічна інспекція у Львівській області склала протокол щодо порушень експлуатації цієї земельної ділянки. Згідно з документом, на вказаній території виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби.

Проведена екологічна експертиза встановила суму завданих довкіллю збитків у розмірі 67,5 млн. грн, сказано в результатах експертизи.

Наразі директору підприємства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: