Прокурори оскаржили запобіжний захід Порошенку

1483101189-6869
Петро Порошенко. Фото: уніан

У п'ятницю, 21 січня, Офісом Генерального прокурора внесено апеляційну скаргу на рішення суду про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного народного депутата – п’ятого президента України у вигляді особистого зобов’язання.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

«Прокурори наполягатимуть на застосуванні щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млрд грн», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, п'ятому президентові України Петрові Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму в межах розслідування справи про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. Підозрюваним у цій справі також є нардеп і кум Путіна Віктор Медведчук.

Раніше Порошенка викликали на допит, але він заявив, що перебуває за кордоном і повернеться в Україну в січні. Згодом стало відомо, що п’ятий президент прилетить 17 січня. Державне бюро розслідувань заявило, що Порошенко вирішив вилетіти за кордон тоді, коли з’явилася інформація про підготовку йому підозри в держзраді. Водночас Офіс Генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень.

Напередодні Печерський районний суд Києва арештував все майно Порошенка.

У понеділок, 17 січня, після майже місячної відсутності, п’ятий президент повернувся в Україну: літак, на борту якого знаходився Петро Порошенко, приземлився в аеропорту «Жуляни». Цього ж дня Печерський районний суд Києва мав обрати йому запобіжний захід. Однак засідання перенесли на 19 січня.

Цього дня суд відпустив Порошенка під особисте зобов’язання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: