Скільки дітей на Львівщині мають щеплення проти коронавірусу

IMG_9856-1-696x464

У Львівській області провели майже мільйон 950 тисяч щеплень проти коронавірусу. Приблизно 50% населення вакцинувались вперше, а 47% — мають обидва базові щеплення.

Про це повідомив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної хвороби Олег Когут на брифінгу 21 січня.

«Це загалом досить мало, щоб створити популяційний імунітет,» – цитує його кореспондент ІА Дивись.info.

За його словами, ще нижчим є рівень вакцинації серед вразливої вікової групи, зокрема, людей, старших 60 років. Тільки 42% цієї групи населення отримали вакцину проти Covid-19.

Тим часом обсяг вакцинації дітей віком 12-17 років теж наразі відносно низький. Загалом вакциновано близько 8 200 дітей. Як нагадав Олег Когут, з 17 січня Міністерство охорони здоров’я зняло певні обмеження на вакцинацію дітей і тепер можуть щепитися всі охочі, які не мають абсолютних протипоказів. не потрібно надавати довідку про проходження рутинних щеплень перед введенням вакцини проти коронавірусу.

Щодо бустерної дози, то нею вакцинувалися близько 6500 мешканців Львівщини.

«Бустерна доза в цей період дуже доцільна. Вона посилює захищеність організму практично до 90%. Не йдеться про те, що людина не захворіє. Але, як правило, захворювання буде протікати у легкій формі і не приведе до важких наслідків чи до летальних випадків», – пояснив Олег Когут.

Мешканців закликають: у кого з часу основної вакцинації минуло 6 місяців, щепитися бустерною дозою. Для цього використовують вакцини Moderna і Pfizer.

Як запевнив Олег Когут, Львівщина забезпечена практично всіма вакцинами. Сьогодні очікуєтья надходження в області 80 тисяч доз вакцини Coronavac.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: