Торік на Львівщині відремонтували близько 250 кілометрів доріг

IMG_7790-696x464

У 2021 році на Львівщині  в  межах програми «Велике будівництво» збудували і відремонтували 247 кілометрів доріг  державного та місцевого значення.

У 2021 році на Львівщині в межах програми «Велике будівництво» збудували і відремонтували 247 кілометрів доріг державного та місцевого значення.

Про це під час брифінгу 21 січня розповів перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

«Ремонтом охопили майже 150 кілометрів автошляхів державного значення та понад 100 кілометрів місцевих доріг. Окрім того, відновили 36 мостів, найбільший об’єкт – це мостовий перехід у селі Крушельниця на дорозі Східниця – Верхнє Синьовидне», - цитує його кореспондент ІА Дивись.info.

Серед наймасштабніших об’єктів дорожньої інфраструктури заступник голови ЛОДА назвав такі:

  • Дорога М-30 Стрий – Ізварино на всій протяжності в межах Львівської області.

«Це найкоротший шлях від Львівщини до Луганщини. Він з’єднає схід і захід країни. Цей маршрут є Дорогою Єдності. Капітальний ремонт проводили на 43 км дороги та 5 мостових переходів. Станом на сьогодні повністю змінено дорожній одяг та завершуємо капітальний ремонт усіх штучних споруд», - розповів Андрій Годик.

  • Дорога Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка, яка з’єднує між собою основні магістралі Львівщини. Активно відновлюючи автомобільну цю дорогу, поступово створюють Велике транзитне кільце навколо Львова, що дозволить суттєво розвантажити кільцеву дорогу Львова та його вуличну мережу.
  • Дорога Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква.

Як розповів Андрій Годик, ще весною автомобільна дорога регіонального значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, яка з’єднує Львівську область із Волинською, була не в найкращому стані. На дорожньому покритті спостерігалися різні деформації. Зокрема, напливи, колійність, тріщини, дрібна ямковість та інше. Цьогоріч ремонтом були охоплені дві ділянки загальною довжиною майже 50 км.

  • Міст на дорозі Львів – Радехів – Луцьк, який обвалився 3 травня торік.

«Завдяки тому, що цю споруду ми планували реконструювати, на момент її руйнування в нас була готова проєктна документація. Впродовж кількох місяців ми отримали всі дозвільні документи на проведення будівельних робіт, забезпечили переправу для пішоходів, облаштували тимчасовий міст, провели демонтаж зруйнованих елементів та приступили до будівництва основного моста», - пояснив заступник голови ЛОДА.

Крім цього, в межах реалізації проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українському кордоні»  проводилися ремонтні роботи на автомобільних дорогах Т-14-01 КПП «Смільниця» - Старий Самбір, (відремонтували 1,8 км дороги), Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська (відремонтували 8,2 км дороги) та Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (відремонтовано 27 км).

Також, цьогоріч завершили капітальний ремонт на автомобільній дорозі Т-14-20 Яворів – Грушів (відремонтували 19,2 км).

«У цьому році на ремонт доріг місцевого значення плануємо залучили  понад, 1,2 млрд гривень. Зокрема, продовжимо роботи на напрямках Мшанець – Стрілки, Бориня – Боберка, а також дорогах «Малого карпатського кола» - розповів Андрій  Годик.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: