Українського режисера, якого затримали в Італії на запит РФ, перевели під домашній арешт

800px-Eugene_Lavrenchuk_director_2
Фото Лілії Кравець

Затриманого в Італії на запит Росії українського режисера Євгена Лавренчука перевели зі слідчого ізолятора під домашній арешт.

Про це  повідомила його мати Ірина Лавренчук.

«Вчора пізно вночі ми змогли з ним коротко поспілкуватися – він у бадьорому настрої, стан здоровʼя нормальний, просить передати вам всім величезну подяку за підтримку. Це стало можливим завдяки ефективній роботі адвокатів, МЗС, консульства України, завдяки вашим листам та акціям на підтримку, завдяки активності української діаспори, ЗМІ, всіх учасників цієї групи та однодумців. Але це лише перший крок у нашій боротьбі за звільнення Жені. Не зупиняємось, пам'ятаємо про страшну загрозу, яка нависла над ним. Робимо все можливе для його повного звільнення та повернення в Україну!» – написала жінка у групі Free Eugene Lavrenchuk.

Ірина Лавренчук додала: не варто йому щось писати, тому що Євген має обмеження у зв'язку та в спілкування, оскільки ведеться слідство.

Нагадуємо, 15 грудня український режисер вилетів із Тель-Авіва до Львова, де він мав проводити вечір пам'яті режисера Романа Віктока. У Євгена була запланована пересадка в Неаполі. Його затримали 17 січня в Італії на запит російської сторони про екстрадицію. Відтоді митець перебуває у слідчому ізоляторі в Неаполі. У рішенні суду за липень 2020 року йдеться, що режисера звинувачують у фінансових зловживаннях у Росії вісім років тому. Тоді він працював на посаді художнього керівника «Польського театру в Москві».

Режисер отримує підтримку з боку Консульства України в Італії та адвоката, який намагається запобігти його екстрадиції до Росії.

Євген Лавренчук — український, польський театральний режисер, педагог. Співзасновник (2002) і художній керівник «Польського театру в Москві» (до 2014) та «Школи акторської майстерності та режисури». Головний режисер Одеського національного академічного театру опери та балету (2018—2021). Ректор «Першої української школи театру і кіно» (2018). Поставив більше 30-ти вистав. Лавреат міжнародних конкурсів і фестивалів в Європі. Здійснює постановки, а також веде активну педагогічну діяльність в Україні, Польщі, Німеччині, Литві та Ізраїлі. Автор методики викладання акторської майстерності та режисури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: