+12 у лютому: чи довго протримається тепло на Львівщині

IMG_9472

До кінця тижня на Львівщині очікується суттєве потерпіння, та це ще не початок весни.

Про це ІА Дивись.info повідомила синоптикиня регіонального гідрометцентру Олександра Тузяк.

Вона каже, що на найближчі дні очікується підвищення температури через надходження теплих атлантичних повітряних мас зі Заходу.

«У суботу, 12 лютого, знову прийде відносно холодна повітряна маса, але, скажімо, вона протримається кілька днів, тобто досить нестійка погода спостерігатиметься до кінця тижня і на початку наступного», – пояснює фахівчиня.

У п'ятницю, 11 лютого, переважно опадів не прогнозують: лише у другій половині дня, при проходженні холодного атмосферного фронту, очікується дощ з переходом у мокрий сніг.

«Уночі та вранці можливий слабкий туман, на дорогах зберігатиметься ожеледиця, оскільки ще є сніговий покрив і при «нулях» на вулицях буде слизько. Температура вночі – 0-5 тепла, вдень – 3-8 із позначкою «плюс», – додає синоптикиня.

Уже в суботу, 12 лютого, буде хмарно з проясненням, уночі падатиме невеликий мокрий сніг, натомість вдень опадів не прогнозують.

Цього дня вночі сповпчики термометрів сягнуть -4С°— +1 тепла, а вдень – від 0 до 5С°.

«У неділю, 13 лютого, день буде суттєво теплий, але вночі температури опустяться до 3-8 морозу. У горах, можливо, 10-12 морозу і вдень – 5-10 тепла. Переважно без опадів: уночі та вранці на дорогах очікується ожеледиця», – каже Олександра Тузяк.

Наступного тижня тепло повернеться, а на День всіх закоханих опадів не прогнозують.

«14 та 15 лютого переважно не очікується істотний опадів. Температура вночі 14-го прогнозуєтся від -3 до 2 тепла, удень – 7-12 С° із позначкою «плюс», – говорить синоптикиня.

Та додає, що вже у вівторок, 15 лютого, очікується зниження денної температури. Уночі вона становитиме від 0 до 5 тепла, а вдень – від 5 до 10 із позначкою вище нуля.

Нагадаємо, цього тижня на станції «Академік Вернадський», що в Антарктиді, зафіксували новий температурний рекорд — 12,7 градусів тепла. Востаннє такі цифри фіксували 1985 року, та 37 років тому температура була на градус нижче — +11,7 С°.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: