Світовий банк надасть Україні кошти на термомодернізацію міст

термомодернізація
Фото з відкритих джерел.

Світовий банк надасть 300 мільйонів доларів на проведення термомодернізації в українських містах.

Про це під час зустрічі домовились Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Арупом Банерджі, повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

«Світовий банк є нашим надійним партнером. Це підтверджено спільними проєктами останніх років, які спрямовані на розвиток міської інфраструктури. Йдеться про модернізацію сектору централізованого теплопостачання, а також водопостачання та водовідведення. Сьогодні ми обговорюємо старт нового проєкту — 300 мільйонів доларів будуть виділені на проведення енергоефективних заходів в Україні. Завдяки цьому міста зможуть отримати більше ресурсів на термомодернізацію шкіл, садочків, систем теплопостачання, а також забезпечення вуличного освітлення. Проєкт стане потужним внеском у енергетичну стабільність нашої держави. Енергоефективність — один з ключових напрямів діяльності Мінрегіону», — наголосив Міністр Олексій Чернишов.

Читайте також: «Велика термомодернізація»: комітет енергетики та ЖКГ використав фейкові дані про львівську ОСББ.

Зазначимо, станом на кінець 2021 року спільні проєкти Мінрегіону та Світового банку дали можливість скоротити споживання природного газу більш ніж на 27 мільйонів кубометрів, викиди вуглекислого газу (CO2) – на понад 45 тисяч тонн на рік, а також заощадити понад 26 гігават енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: