Модні тренди-2022: чи збільшилися продажі військової амуніції

militarka-3
Фото з відкритих джерел.

2022 рік почався в Україні напружено, на державних кордонах стоїть багатотисячна російська армія, а українці почали готуватися то повномасштабної війни.

Вторгнення Російської Федерації може відбутися з дня на день, що турбує не лише українців, але і світову спільноту.

Окрім цього, в Україні створили територіальну оборону, ціль якої – захищати тил.

Незважаючи на те, що потреба у військовій амуніції зростає, на Львівщині поки що все спокійно.

Професійний магазин, що спеціалізується на виробництві та продажу різноманітного тактичного, мисливського спорядження та одягу «Резервіст» повідомив ІА Дивись.info, що здебільшого у них збільшився попит на тактичне екіпірування та спорядження.

У магазині «Скаут» нашій агенції відповіли, що попит на військову амуніцію не збільшився. Просто хтось добирав те, що за 8 років зносилося, або щось з не критичного, що відкладалося на потім.

«Цивільне населення більше стало цікавитися «тривожними валізами». Тому ми написали пост, як її зібрати. Серед цивільних зріс попит на рюкзаки. Це свідчить, що люди свідомі та розуміють – зібрана найпростіша валіза краще, ніж взагалі нічого», – кажуть у магазині.

Читайте також: «Тривожна валізка» та правило «трьох»: як діяти у разі воєнних дій.

У магазині тактичної форми і спорядження «Боєць», повідомили, що продажі у них не збільшились і працюють вони у звичному режимі.

Натомість у мережі крамниць «Символіка» збільшився попит на вшиті емблеми для територіальної оборони.

Читайте також: Керівник тероборони Львівщини Валерій Курко: «Ворог має знати, що легко не буде!».

Водночас, за даними сайту «Телеграф», українці почали скуповувати зброю. Утім, офіційну цю інформацію у крамницях підтвердити відмовляються.

Тим часом кожний цивільний, який хочете допомогти ЗСУ протистояти російським окупантам, може записатися до лав територіальної оборони.

10 лютого запрацював інформаційний сайт 103 Окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, яка дислокується на Львівщині. На сайті можна дізнатися про те, що таке територіальна оборона, у чому полягають її завдання, як можна приєднатися до лав резервістів та які документи для цього необхідні.

Вітак:

  • звернутися до найближчого територіального центру комплектування та соціальної підтримки з військово-обліковим документом;
  • пройти співбесіду з інструктором та представником підрозділу територіальної оборони;
  • пройти військово-медичну комісію та зібрати документи (копії паспорта, ідентифікаційного коду, характеристики, довідку про склад сім'ї, довідку про несудимість).

Далі формується особиста справа кандидата у територіальному центрі комплектування, вона спрямовується командиру підрозділу територіальної оборони. Він ухвалює рішення про укладання контракту з кандидатом на військову службу у Силах тероборони.

До заяви подаються:

  1. Копія паспорта громадянина України (з оригіналом);
  2. Копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (з оригіналом);
  3. Завірена копія облікової/послужної картки з ТЦК та СП;
  4. Копія військово-облікового документа (військового квитка, тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, посвідчення про приписку);
  5. Чотири медичні довідки;
  6. Довідку від МВС (про несудимість).

Софія ДУДАР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: