В Україні, ймовірно, послаблять карантин

карантин дивись

Нині в Україні спостерігається позитивна динаміка із поширення коронавірусу, тому, найімовірніше, в країні послаблять карантинні обмеження.

Про це під час селекторної наради щодо протидії поширенню недуги сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у понеділок, 21 лютого.

Він нагадав, що за даними Міністерства охорони здоров'я вперше за місяць в Україні кількість нових випадків коронавірусу склала менш як 200 тисяч за тиждень. Водночас пішла на спад й кількість госпіталізацій: минулого тижня із діагнозом «коронавірус» до лікарень потрапили 20 тисяч пацієнтів, що на чотири тисячі менше, ніж тижнем раніше.

Шмигаль доручив МОЗ переглянути карантинні обмеження, які нині діють в країні, врахувавши епідемічну ситуацію та рекомендації країн Європейського союзу, та, якщо буде така необхідність, внести до вимоги до правил, які діятимуть після 31 березня нинішнього року в «помаранчевих» та «зелених» зонах з огляду на весняно-літній період.

Прем'єр каже, що за прогнозами, у березні в Україні має стабілізуватись епідемічна ситуація, відтак, в країні можуть послабити карантинні обмеження у весняно-літній період, як це відбувається у низці європейських країн.

Нагадуємо, адаптивний карантин в Україні триватиме щонайменше до кінця березня теперішнього року. Він передбачає чотири рівні епідемічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний, а рішення про їхнє впровадження ухвалює Державна комісія ТЕБ і НС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: