Стали відомі прізвища російських урядовців, що потрапили під санкції США

санкції
Фото з відкритих джерел.

Міністерство фінансів США увечері після заяви президента країни Джо Байдена про введення пакету санкцій проти Росії, оприлюднило списки російських посадовців, наближених до Кремля, які під них підпадають.

Нагадуємо, під час заяви 22 лютого президент не називав їхніх імен.

«Еліти, близькі до Путіна, продовжують цим користуватись, беручи участь у корупції. Вони та їхні сім'ї продовжуть збагачуватись, обіймаючи найвищі посади за рахунок громадян. Олігархи, які перебувають під санкціями, використовували членів сім'ї для переміщення активів та приховування статків», - сказано у пострелі відомства.

Там уточнили, що йдеться про впливових росіян, а також членів їхніх сімей із найближчого очотення президента РФ Володимира Путіна:

  • Олександр Бортніков — директор Федеральної служби безпеки (ФСБ), постійний член Ради безпеки Російської Федерації. У березні торік його призначили посадовцем Уряду, а також він мав намір або прямо чи опосередковано діяв від імені ФСБ.
  • Його син — Денис Бортніков — нині обіймає посаду заступника президента російської фінансової установи Публічного акціонерного товариства «Банк ВТБ», і є головою правління цього банку.
  • Петро Фрадков — голова ради директорів Промсвязьбанку, який працював над його трансформацією у військовий банк. Його батько, Міхайло Фрадков — є експрем’єр-міністром РФ та головою Служби зовнішньої розвідки РФ.
  • Володимир Кірієнко — заступник очільника Офісу Путіна. Раніше він обіймав посаду віцепрезидента Ростелекому, а нині є виконавчим директором соцмережі «Вконтактє». Його батько, Сергій Корнієнко, також експрем'єр-міністр Росії, раніше очолював корпорацію Расатом.

Нагадаємо, у вівторок, 22 лютого, США огололосили санкції проти Росії. Вони стосуються російських державних банків, еліти, наближеної до Кремля, а також суверенного боргу країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: