Білоруська розвідка опитує людей, що перетинають держкордон

ВІЙНА
ілюстрація: Дивись.info

російські окупаційні війська розміщують ракетні комплекси, з яких гатять по українських містах, на території Білорусі. Також росіяни активно користуються аеродомною та транспортною мережею цієї країни.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ у ніч проти 17 березня.

Там також зазначили, що державний прикордонний комітет Республіки Білорусь постійно здійснює моніторинг обстановки у прикордонних з Україною районах.

« З метою отримання інформації розвідувального характеру білоруськими розвідувальними органами здійснюється опитування громадян, що перетинають українсько-білоруський кордон», - йдеться в повідомленні.

Що відомо 

Напередодні, за наказом путіна російські окупанти здійснили провокацію, обстрілявши з території України три прикордонні населені пункти Білорусі, про них попереджали у Міноборони України.

Російські літаки вилетіли з білоруського аеродрому, залетіли в повітряний простір України над Рівненщиною, розвернулись і обстріляли села поблизу держкордону України з Білоруссю.

Також відомо, що у той же день самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко був у Москві на перемовинах із главою рф володимиром путіним.

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність РБ до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з Білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент Лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

За останніми даними української розвідки станом на 14 березня, на Волинському напрямку окупанти посилюють охорону українсько-білоруського кордону та здійснюють повітряну розвідку вздовж Держкордону.

Водночас білоруська армія відмовляється йти в наступ проти України, тому в кремлі готуються до втілення спецоперації: там хочуть перевдягти білоруських солдатів у форму армії рф.

Також до кордону з Україною перекинули мотострілецьку бригаду з Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: