росіяни хочуть вивезти все українське зерно, - омбудсменка

зерно

російські окупаційні війська, ймовірно, мають намір спричинити голод не лише в Україні, а й всьому світі. Останнім часом з тимчасово окупованого Криму повідомляють про збільшення кількості вантажних потягів яких написано «зерно». Усі вони належать «северо-кавказкой железной дороге».

Про це повідомляє омбудсменка з прав людини в Україні Людмила Денісова.

З її слів, потяги прямують до залізничних станцій, які межують з Херсонською областю. ТОТ АР Крим своїх запасів зернових для вивезення в такій кількості не має.

«Херсонщина та Запорізька область дають великі врожаї зернових і на цей час там розміщена велика кількість зерносховищ. Тож агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно. Декілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту», - говорить Денісова.

Окрім цього, кримчани розповідають, що на півострові почали продавати овочі, завезені з тимчасово окупованої Херсонщини.

Нагадуємо, в Україні почалася посівна у всіх областях, включно з Луганською. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що Україна точно себе прогодує, але війна, яку їй оголосила рф, спричинить кризу в усій Європі.

Нинішнього року для посівної кампанії використовуватимуть на 20% менше територій, ніж торік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: