Домовленостей з путіним щодо евакуації із «Азовсталь» не було - кремль заперечує

У кремлі заперечують інформацію про домовленість генсека ООН про евакуацію цивільних та військових із заводу «Азовсталь» у Маріуполі, в укриттях якого перебувають сотні цивільних та поранені українські захисники.

Про це заявив речник диктатора володимира путіна дмитро пєсков у середу, 27 квітня, цитує російський «Интерфакс».

«Ця тема була паном (Антоніу (ред.) Гутеррішем озвучена, і вона буде далі опрацьовуватися. Якихось конкретних домовленостей у цьому питання не було», — зазначив рупор кремля.

Нагадуємо, 26 квітня стало відомо, що путін погодився на участь ООН та Міжнародного червоного хреста у евакуації мирних жителів із «Азовсталі».

21 квітня путін заявив про недоцільність штурму «Азовсталі» та наказав припинити його, та наказав російську армію взяти завод в облогу. міністр оборони рф сергій шойгу запевнив диктатора у тому, що їм вдасться захопити завод за три-чотири дні і додав, що Маріуполь перебуває під повним контролем рф, втім у мерії міста ствердують, що окупанти не припиняють бомбардувати «Азовсталі», в укриттях якого перебувають майже тисяча цивільних та понад пів тисячі поранених українських військових. Їм бракує ліків та медиків, які могли б надати допомогу. Окрім цього, людям бракує їжі, води та засобів особистої гігієни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: