Український моряк з Луганщини вдруге потрапив у російський полон

279009411_368014475370290_2153203916838661881_n

Сватівчанин Євгеній Семидоцький вдруге за чотири роки потрапив в полон росіян.

У Сватовому, що на Луганщині, Євгеній працював у пожежно-рятувальному загоні місцевого осередку ДСНС. Залишався в населеному пункті до останнього аби допомагати людям, повідомляє ЛОДА.

Сьогодні стало відомо, що Євгеній Семидоцький був затриманий і позбавлений волі росіянами ще в березні. Вдруге за останні чотири роки.

Нагадаємо, що Євгеній Семидоцький був одним з українських моряків, членів екіпажу рейдового буксира «Яни Капу», захоплених поблизу Керченської протоки російськими силовиками у листопаді 2018 року та протиправно утримуваних у рф.

На Батьківщину він повернувся 7 вересня 2019 року, коли між Україною і рф відбувся масштабний обмін полоненими.

Жителі Луганщини протягом цих місяців усіляко підтримували Євгенія. Зокрема, доєдналася до усеукраїнської акції діти зі Сватівського району. Вони виготовили синьо-жовті кораблики – оригамі, з надією, що всесвітнє суспільство допоможе українським морякам повернутися на Батьківщину.

У містах та районах області, зокрема, у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Троїцькому та Сватівському районах, були розміщені білборди із зображенням Євгенія та словами підтримки «#ТримайсяЛуганщиназ_тобою!»

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання військового обов’язку, вірність Українському народові і військовій присязі Євгенія Семидоцького відзначено медаллю «За військову службу Україні».

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018 року декілька прикордонних катерів росії здійснили напад на кораблі Військово-морських сил ЗС України – два малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», – які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь на Азовському морі.

Українські військові твердять, що заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм про свій намір здійснювати перехід. Дії російських військових вони називають порушенням Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та російською федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки. В українському МЗС назвали дії російських військових збройною провокацією.

Згодом з’явилася інформація, що внаслідок нападу постраждали шестеро українських військовослужбовців – двоє у важкому стані. Тоді ж всі моряки потрапили у російський полон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: