На незаконному продажі бронежилетів, які мали безкоштовно передати ЗСУ, хотіли заробити понад 12 млн

281854881_126229316722022_880863594463601624_n
Фото: ЛОК

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

Ідеться про незаконний продаж бронежилетів у мережі одного із супермаркетів, повідомляють у пресслужбі відомства дев'ятнадцятого травня.

Причетні намагались продати понад тисячу бронежилетів на загальну більш ніж 12 мільйонів гривень. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.

Втім, замість безкоштовної передачі бронежилетів українським захисникам, чиновники намагались продати їх через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів.

СБУ повідомляє, що в одній із торгівельних мереж вилучено частину цієї продукції: бронежилети передадуть ЗСУ.

Слідство триває.

Напередодні у Львівському Оборонному Кластері заявили, що в мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, які вони виготовляють безкоштовно для бійців ЗСУ. Колектив ЛОК звернувся до відповідних органів щодо розслідування цієї ситуації.

У компанії пояснили, що бронежилети ТЕМ 1, ТЕМ 2 поставлені в мережу торговельних центрів «Епіцентр К» компанією «Група Венето» . Остання натомість  надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості.

«Відповідно, ТОВ «Епіцентр К» правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами. Від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети. Вони здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ. У зв'язку з цим було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ 1 з декількох торговельних центрів.  Епіцентр є добросовісним набувачем товару та надав до СБУ всі документи, які отримав від компанії "Група Венето», - заявили у компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: