лукашенко доручив створити «народне ополчення» білорусі

лукашенко

У білорусі хочуть створити «народне ополчення», це доручення самопроголошено президента країни олександра лукашенка.

Про це розповів міністр оборони білорусі віктор хренін на брифінгу 27 травня.

З його слів, на нараді щодо коригувань питань розвитку збройних сил країни лукашенко, який є головнокомандувачем білоруської армії, дав завдання створити у країні «народне ополчення». хренін підкреслив, що у білорусі для цього «є і люди, і потрібне озброєння».

Додав, мовляв, питання мають обговорити із губернатором та визначити на законодавчому рівні.

«Ми розуміємо, що (таким чином - ред.) кількість захисників нашої батьківщини збільшитися в рази. Для нас це має значення, зважаючи на теперішню ситуацію, аби ми мали змогу мирно...і показувати, що не варто сюди сунутися, адже відповідь буде адекватною, якщо хтось прийде на нашу землю», - прокоментував міністр оборони білорусі.

Напередодні самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заговорив про ймовірну війну на території країни. На тлі цього у білоруській армії створюють нове оперативне командування «південне».

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: