Львівський митрополит УПЦ МП заявив про утиски вірян: в ОВА відповіли

241306_189666563_169092591888143_6015082189602506207_n_960x380_0

Митрополит Львівський і Галицький Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Філарет (Кучеров) заявив про порушення прав вірян та священників Львівської єпархії УПЦ (МП).

На заяву відреагував зокрема очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький наступного дня, 27 травня.

Щодо будь-яких насильницьких дій та порушень чинного законодавства, про які зазначив Філарет, каже очільник області, потрібно розбиратись правоохоронцям.

Водночас додав, що Високопреосвященний Митрополит Філарет (Кучеров) має розуміти та враховувати суспільні настрої жителів не лише Львівщини, але й всієї України.

«Українці мають повне право ставити питання щодо існування в Україні релігійних організацій, керівний центр яких є на території країни-агресора та в країні, що розв’язала проти нас війну і вбила десятки тисяч мирних жителів» -, зазначив Козицький.

Читайте також: В Україні повинні створити максимально некомфортні умови для УПЦ МП, - релігієзнавець

Каже, що громади Львівської пархії УПЦ (МП) якраз і є такими, керівний центр яких є на території країни-агресора. І це встановила спеціальна релігієзнавча експертиза. Якщо в найближчі дні не відбудеться жодного загальноцерковного рішення УПЦ (МП) щодо їхнього подальшого існування поза структурою РПЦ, то ситуація в суспільстві лишень загострюватиметься. Громадська думка перебуває на межі своєї терплячості через війну, численні жертви серед мирного населення України та беззаконня, які чинять московські війська в наших селах та містах, вважає очільник ОВА.

«Жодна громада Львівської єпархії УПЦ (МП) не виконала норм Закону України від 20.12.2018 № 2662-VIII щодо перейменування церков, центри яких є на території країни-агресора. Таким чином їхні статути наразі втратили чинність, що де-факто означає втрату правочинності цих юридичних осіб», - пояснив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: