На Херсонщині загинули 25 людей через відсутність ліків, - омбудсменка

війна
Фото з відкритих джерел ілюстративне

У селищі Високопілля, що в Херсонській області, люди змушені виживати без необхідних ліків та продуктів, до того ж - мешканці потерпають від російських окупантів, які їх репресують.

Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у понеділок, 30 травня.

Вона каже, що внаслідок ворожих обстрілів з «Градів» селище на кордоні з Дніпропетровською областю перебуває без електрики, газу та питної води.

У Високопіллі зруйновані всі адміністративні будівлі, бракує продовольства та дитячого харчування. Ще одна проблема мешканців – відсутність ліків. У селищі багато інсулінозалежних, онкохворих, людей із захворюванням щитовидної залози.

Місцеві повідомляють про загибель 25 мирних жителів.

Люди намагаються покинути небезпечну зону на власному автотранспорті, але через заборону виїзду з боку окупантів та брак палива зробити це майже неможливо.

У Херсонській області склалася критична ситуація з евакуацією мирних мешканців із зони активних бойових дій та завезенням гуманітарних вантажів. Попри те, що Україна використовує всі можливості для порятунку людей, безпечних шляхів стає все менше через перешкоджання окупантів, додає омбудсменка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: