У Миколаївській області затримали голову ОТГ та депутата за підозрою у держзраді

Screenshot_20220530-210044_Chrome

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.

Служба безпеки України затримала голову Первомайської ОТГ Миколаївської області та депутата Первомайської селищної ради за підозрою у державній зраді.

Про це повідомили у Facebook СБУ у Миколаївській області.

"Співробітники СБУ у Миколаївській області задокументували протиправну діяльність голови Первомайської ОТО Миколаївської області та депутата Первомайської селищної ради щодо здійснення ними державної зради", - йдеться у повідомленні.

Силовики встановили, що представники місцевого самоврядування сприяли російським окупантам. Зокрема, надали їм допомогу у розміщенні у приміщеннях смт. Першотравневе, с. Засилля, с. Білозерка та с. Киселівка вказаної громади. Також забезпечили їх матеріально-технічними ресурсами та їжею.

Також представники місцевого самоврядування заважали городянам чинити опір ворожим військам та захищати селище, а також допомагали окупантам проводити підривну діяльність проти України, внаслідок чого селище було окуповане.

У СБУ уточнили, що наразі фігурантів затримано. Їм повідомили про підозру у державній зраді, скоєної за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 ККУ). В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: