Понад пів тисячі дітей-сиріт із Донбасу окупанти тримають у російському таборі

285048581_2193301757512464_6831831235555409644_n

російські окупанти вивезли до спортивно-оздоровчого комплексу у ростовській області 540 дітей-сиріт із окупованих населених пунктів Донецької області.

Цих дітей хочуть віддати на всиновлення у російські сім'ї за спрощеною процедурою, повідомив у вівторок, 31 травня, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він каже, що зараз відомо, що росіяни тут тримають 540 дітей-сиріт з Донецької області, з них 267 - з території Волновахи (включаючи район) та Маріуполя (включаючи район).

«Дітей готують для спрощеної процедури надання громадянства росії за внесеними нещодавно змінами в російське законодавство. Найогидніше (якщо таке може бути), що цей процес курує безпосередньо уповноважена по справам дітей при президенті росії Марія Львова-Белова. Яка власне і була ініціатором так званого спрощення надання громадянства дітям - сиротам України», - написав радник мера.

І додав, що за даними джерел із боку загарбників, окупаційна влада має наказ звозити дітей-сиріт з Маріупоя саме до цього табору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: