Європейська рада розгляне у червні заявку України на членство в ЄС

Protest In Support Of Judicial Independence In Poland
EU flag is seen during a rally in front of a court in support of judical indepencence in Poland. Krakow, Poland on January 18, 2022. Some prominent judges have been suspended from their public office duties after they had protested against the governments overhaul of the judicial system, which has been condemned as a violation of the rule of law by a wide range of international institutions and expert bodies. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images)

Лідери країн Європейського Союзу планують розглянути заявку України щодо членства в ЄС на наступному саміті, запланованому в червні.

Про це йдеться в оприлюднених у ніч проти вівторка Європейською Радою висновків щодо України, повідомляє Укрінформ.

«Європейська Рада приймає до відома підготовку висновків Комісії щодо заявки України на членство в Євросоюзі, а також Республіки Молдова й Грузії, та повернеться до цього питання на своєму засіданні в червні»,- зазначається в повідомленні.

Крім того, в документі висловлюється підтримка зусиллям щодо встановлення й документування воєнних злочинів в Україні з боку російських військ; підтверджується намір посилення тиску санкцій проти рф і білорусі для припинення війни проти України. Європейська рада також погоджується, що шостий пакет санкцій проти росії охоплюватиме заборону імпорту російської нафти та нафтопродуктів з тимчасовим виключенням для продуктів, що транспортуються трубопроводами. Документ також містить запевнення щодо продовження Євросоюзом оборонної, гуманітарної й економічної підтримки України на тлі російської агресії, а також після війни.

«Відбудова України потребуватиме всебічної підтримки для відновлення країни в майбутньому. Європейський Союз і його держави-члени готові відігравати важливу роль у цьому процесі»,- зазначається в документі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: