Наймолодшою жертвою російських окупантів стало 23-денне немовля, - Венедіктова

немовля

Наймолодшими жертвами російських окупантів під час повномасшатбного вторгнення в Україну стали немовлята, яким було 23 дні, півтора та три місяці.

Про це першого червня повідомила пані Генпрокурор України Ірина Венедіктова.

Вона нагадала, що насьогодні відомо: росіяни вбили щонайменше 243 дитини в Україні, ще 446 - отримали поранення.

Прокуратура наразі розслідує 1042 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів проти дітей та щнищення освітньої інфраструктури, а одинадцятьом окупантам, через дії яких постраждали неповнолітні, вже повідомлено про підозри.

Венедіктова також згадала поіменно українських діток, які стали жертвами росіян, у яких окупанти відібрали майбутнє.

«Досі перед очима фото з розтину 14-річного Ростислава з Києва з танковим снарядом у грудях та обгорілі рештки мами з двома дітьми, яких ексгумували в Бучі біля церкви. Діти гинуть на очах у батьків, батьки стікають кров‘ю прямо поруч з дітьми», - пише пані Генпрокурор.

Згайдує й жінку, яка із дев'ятирічною донькою та 15-річним сином рятувались від окупантів з Бородянського району Київської області. Їхнє авто потрапило під вогонь крупнокаліберного кулемета ворогів. Поранена жінка зуміла вивезти дітей із зони обстрілу, але за кілометр від дому машина заглохла. Син без руки вийшов з неї впав і більше не підвівся.

«Втікаючи від окупантів в Макарівському районі, загинув 11-річний хлопчик, а його 9-річному братові від отриманих травм ампутували ліву руку....Від цілодобових вибухів та переляку дитина з Сєвєродонецька почала заїкатися. Спогади 13-річної дівчинки про холодне бомбосховище - плач молодших дітей і постійні питання, чи закінчилася війна», - додає вона.

Від пережитого у дітей психічні зриви, каже Генпрокурор. У такому стані була госпіталізована до профільного закладу 9-річна дівчинка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: