На Донбасі окупанти провели серед випускників шкіл «єдиний іспит», тепер абітурієнти зможуть вступити тільки до вишів рф

школа
Ілюстративне фото. Архів ІА Дивись.info

У школах у тимчасово окупованій Донецькій області російські окупанти провели «единый государственный экзамен», який є аналогом українського ЗНО. Випускникам не дозволили самостійно обирати іспити та предмети, за якими вони хочуть навчатись.

Про це повідомила ексомбудсменка Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у п'ятницю, третього червня.

Діти, які складуть ці «екзамени», отримають атестати про середню освіту за стандартами рф та зможуть вступати до вишів росії, додала вона.

Тим часом школярам та батькам загарбники повідомляють, що до України діти вже не повернуться і до українських закладів освіти вступити не зможуть.

«Таким чином окупаційна влада рф цілеспрямовано використовує освіту як засіб для втілення політики знищення національної ідентичності українців», - заявила Денісова.

З її слів, дії окупантів є прямим порушенням права на культурну та націдентичність. Це також суперечить положенням статті 29 Конвенції ООН про права дитини, якими закріплено, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до культурної самобутності, мови і національних цінностей, підготовку дитини до свідомого життя у вільному суспільстві в дусі розуміння, миру, терпимості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: