російський командир наказував обстрілювати автівки з цивільними, що намагались врятуватись з Харківщини

index

російський командир, який також воював проти Грузії 2008 року та підтримував безпеку» у проведенні незаконного референдуму в українському Криму, наказував окупантам відкривати вогонь по автівках із мирними мешканцями, які намагались врятуватись з-під обстрілів на Харківщині.

Йому заочно повідомлено про підозру за порушення законів та звичаїв війни, повідомили у Офісі Генпрокурора України у п'ятницю, третього червня.

У перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну ворожий командир з іншими окупантами прибули до кільцевої дороги Харкова. російські загарбники наказали людям, які їхали цим шляхом, розвертатися. Цивільні просили в них, щоб ті дозволили їм евакуюватись, втім командир наказав обстрілювати машини мирних мешканців.

Декілька російських військових відмовились виконувати злочинний наказ, попросили людей залишити автівки та вийти. Мати з донькою зупинились, військовослужбовці зс рф допомогли їм сховатись, проте їх побачили інші російські військові, які були готові виконувати злочинну вказівку свого командира. Вони почали стріляти по своїх та жінках. Внаслідок цього один військовий рф та мати загинули, а доньці вдалось врятувати своє життя. Вона побігла до своєї машини та побачила російського солдата, який допомагав їй. Він з пораненням повз по землі. Жінка посадила його в автівку, рятуючи власне та його життя, розповідають прокурори.

Інші цивільні - чоловік з жінкою - які стояли в заторі, вирішили розвернутись та поїхати, але окупанти відкрили по ним вогонь. Чоловік отримав вогнепальне поранення, проте йому вдалось втекти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: