Німеччина не постачає Україні танки, бо боїться, що їх використають для вторгнення в рф

німеччина-1200x642

Уряд Німеччини не постачає Україні танки, бо боїться, що українські війська можуть використати їх для вторгнення в росію.

Про це повідомляють джерела видання Spiegel.

Там розповідають, що між урядами США, Франції, Німеччини та Великої Британії є неофіційна згода щодо непостачання Україні танків. Утім питання не обговорювали жодного разу на рівні НАТО.

За даними джерел, між урядами США, Франції, Німеччини та Великої Британії є неофіційна згода щодо непостачання Україні танків. Однак це питання ніколи не обговорювалось на рівні НАТО. Крім того, як кажуть джерела, Німеччина не може стати першою країною, яка вирішить постачати танки «з історичних причин».

Джерела близькі до уряду Німеччини кажуть, що існує занепокоєння, що Україна може «стати надмірно впевненою в собі», якщо здобуде низку перемог на полі бою та вирішить вторгнутись в росію — а це означатиме, що німецькі танки знову будуть всередині росії.

«Це занепокоєння підкреслює певну недовіру Берліна до президента України Володимира Зеленського», — йдеться у статті.

У Берліні також вважають, що поки немає потреби готувати бронетехніку до постачання. Це означає, що якщо Сполучені Штати вирішить відправити до України бронетехніку, то саме відправлення не відбудеться швидко. Оскільки підготовка до відправлення, наприклад, німецьких бойових машин піхоти Marder, займе декілька місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: