російський підполковник змушував окупантів катувати людей у Конотопі, роздягаючи їх до білизни

286868911_386838416812331_2072560146739070796_n

Підполковник російської армії змушував своїх підлеглих знущатися над цивільними та залякувати їх під час окупації Сумської області. Військовому коменданту гарнізону Самари, що у рф, заочно повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України в середу, восьмого червня. 

У відомстві розповідають, що ворожий підполковник перетнув держкордон з Україною на Сумщині 25 лютого нинішнього року. У В'язовому окупанти розгорнули свій блокпост. Там затримали місцевого водія, його перевезли на одне із сільськогосподарських підприємств. Названий підполковник, щоб залякати цивільного, наказав окупантам начебто розстріляти його.

Чоловіка змусили роздягнутися до спідньої білизни та тримали його упродовж 4-5 годин із кайданками на руках поруч із чорними поліетиленовими мішками, в яких, ймовірно, знаходилися тіла. При цьому температура в приміщенні була близько 4 градусів Цельсія. Потім чоловіка відпустили.

Згодом, 28 лютого, військові рф, за аналогічною схемою, затримали ще двох місцевих жителів, які розвозили хліб. Підполковник наказав підлеглим одягти на них металеві кайданки та зав’язати очі. Утримували чоловіків на тому ж підприємстві. Затриманим, за вказівкою підполковника, систематично наносили удари прикладом зброї. При цьому в них вимагали дані про цивільних мешканців Конотопа з проукраїнською позицією, розташування військових Збройних Сил України у Конотопі та місця зберігання зброї.

Лише другого березня затриманих відпустили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: