Будівельна компанія, що займалась реконструкцією львівського собору, привласнила понад два мільйони гривень

1280px-StGeorgeCathedral_Lviv
Фото з вікіпедії

Під час реконструкції Собору Святого Юра у Львові власник будівельної фірми, яка проводила роботи, незаконно привласнив собі понад два мільйони гривень.

Про це повідомили у Службі безпеки України, а також у пресслужбі обласної поліції.

У відомствах зазначають, що керівництво організації вносило до фінансової документації недостовірні відомості щодо обсягу та вартості проведених робіт і матеріалів.

Поліцейські уточнили, що ідеться про 43-річного львів'янина, який очолював ТзОВ-підряника. Під час проведення реконструкції, він вніс у документи бухгалтерського обліку завідомо неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельних робіт, а також використаних матеріалів. Насправді ж частина з зазначених робіт виконана не була, або виконувалась не в повному обсязі, а вартість використаних матеріалів була завищена.

За даними «Наші гроші. Львів», ідеться про підприємство «Турист», з яким торік Управління капітального будівництва Львівської ОДА підписало договір вартістю 10,66 млн грн. Підрядником стала компанія, яка неодноразово імітувала конкуренцію на відкритих торгах, а її власник та директор був обвинуваченим в іншій справі про розкрадання коштів.

Наразі керівнику будівельної компанії повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Готуються матеріали для обрання йому запобіжного заходу, пояснили у СБУ.

Нагадуємо, Архикафедральний Собор Святого Юра розпочали реконструювати 2018 року. Роботи обіцяли завершити до кінця 2022-го.

Довідка

Святиня є головним греко-католицьким собором Львова і Львівської архиєпархії.

На його території упродовж століть знаходилася резиденція митрополитів Української Греко-Католицької Церкви. З 1998 року Собор разом належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Власне собор є частиною комплексу: барокового собору (1745–1770) з дзвіницею (дзвін з 1341), рококової з класицистичними портиками митрополичої палати (1761–1762), будинків капітули, тераси з двораменними сходами, ажурної огорожі довкола соборового подвір'я з двома брамами в подвір'ї (1771) та мурів, що обводять капітульні будинки і митрополичі сади (1772).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: