Диктатор путін не вважає терактом удар окупантів по ТЦ у Кременчуці

160202-2_uk_origin
Рятувальники розбирають завали на місці ворожого ракетного удару по ТЦ у Кременчуці

Російський диктор володимир путін прокоментував ракетний удар по торговому центрі в Кременчуці Полтавської області, зазначивши, що такі дії його армії «не є терактом», а здійснені «за розвідданими».

Про це він сказав на одному із брифінгів, цитує російський пропагандистський «Интерфакс».

Диктатор вкотре підкреслив, мовляв, російська армія «не завдає ударів по цивільних об'єктах в Україні», і в торговому центрі у Кременчуці «не було теракту». Він зазначив, що окупанти, як правило, бʼють «за результатами розвіданих цілей».

«Та немає там жодного теракту. Я знаю, і ми багато разів це говорили, показували це, з безпілотників видно, коли розміщують зброю, комплекси РСЗВ, артилерію, важку техніку взагалі у житлових кварталах, ще десь. Просто так «по полях» у нас ніхто не стріляє», — сказав він.

Нагадуємо, росіяни випустили ракети по ТРЦ «Амстор» у Кременчуці вдень 27 червня. У той час в будівлі перебували тисяча людей.

Нині відомо про 18 загиблих та понад сорок поранених. Ще 36 людей вважаються зниклими безвісти. Рятувальники працюють на місці вже третій день.

Згідно із зібраними доказами, в Службі безпеки України заявили, що ворожий удар по ТЦ був цілеспрямованим.

Запуск ракет «Х-22» здійснено зі бомбардувальників «Ту-22М3», які злетіли з аеродрому «Шайковка» у Калузькій області рф. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області. На відео з моментом удару чітко видно – окупанти влучили саме у ТЦ, де перебувало багато відвідувачів. Можна порівняти і супутникові знімки міста до та після обстрілу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: