В Україні хочуть створити нову структуру медзакладів

госпіталь

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт № 6306, який передбачає прощання зі «совком» та початок інфраструктурної частини медичної реформи.

Про це повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

«Ми розпочинаємо інфраструктурний етап реформи охорони здоров'я та остаточно прощаємося із «совком», будуємо мережу закладів охорони здоров'я європейського зразка, нівелюємо застарілий поділ лікарень на міські, районні та обласні, які часто мали задублювані функції», - написав Ляшко.

Тепер мережа госпітальних округів будуватиметься за кластерним принципом, який відповідатиме потребам і викликам сьогодення. Новий підхід передбачає створення кількох рівнів лікарень: надкластерні, кластерні та загальні.

Госпітальне планування надає кожній громаді чіткий орієнтир – де і які послуги буде отримувати люди. Кожна лікарня матиме свою роль та чітко прописаний функціонал. Більш прості випадки лікуватимуться якомога ближче до пацієнта – в загальних лікарнях, більш складні – в кластерних та надкластерних медичних закладах.

Також законопроект закріплює порядок встановлення мінімального рівня оплати праці медичних працівників, що гарантуватиме зростання рівня зарплати та збереження кадрів в системі охороні здоров'я в післявоєнний період.

Окрім того, законопроект №6306 з 2023 року дозволяє запустити реімбурсацію медичних виробів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: