У львівській Лікарні святого Луки відкрили нове відділення

1U5A5694

Відтепер у Лікарні святого Луки (раніше – 8-ма міська лікарня) Першого медоб’єднання Львова працюватиме відділення інтервенційної радіології.

Це допоможе медикам врятувати ще більше людських життів. А вже незабаром тут планують відкрити діалізне відділення та у перспективі – збудувати ще один операційний корпус, пишуть у Львівській міській раді.

«Ми поставили перед нашим Першим медичним об‘єднанням, частиною якого є 8-ма лікарня, важливе завдання – за чотири роки увійти у топ-200 найкращих медичних об‘єднань світу. Йдеться, найперше, про надзвичайно якісне обладнання, яке буде рятувати життя людям.

Сьогодні ми побачили, як в роботі себе показує ангіограф, а його раніше, на жаль, тут не було. Плануємо, що у вересні надійде нове надсучасне МРТ, рівня якого у Львові немає і, певно, в західній Україні також. Але поза тим дуже сильно підсилюється кадровий склад працівників, нові лікарі, нові якісніші послуги. Роботи надзвичайно багато.

Також поспілкувалися з працівниками, адже їхні умови праці також мають бути належними. Також нам важливо для цієї лікарні збудувати ще один операційний корпус, тому що лікарня сьогодні заповнена на 96%, а місто розбудовується, і ця лікарня обслуговує і Новий Львів, і Сихів. Тому в цьому районі лікарня має надавати весь спектр послуг», - зазначив мер Львова Андрій Садовий, оглядаючи відділення.

У новій операційній вже провели три успішні операції. Зробили це з допомогою найсучаснішого ангіографа, який придбали у лютому цього року (до повномасштабної війни) за кошти міського бюджету – а це 27 млн грн.

Серед основних напрямків роботи відділення – проведення діагностичних ангіографічних обстежень та втручань на судинах серця, головного мозку, органах малого тазу, аорті та її відгалуженнях, кінцівках, магістральних судинах.

«Всі ці втручання робляться через маленький прокол, і це дозволяє пацієнту швидко пройти післяопераційний період та повернутися до активного і здорового життя. Але найважливішим є те, що відтепер мешканці зможуть якнайшвидше отримати невідкладну допомогу при гострих станах серцево-судинної патології. Бо є так зване правило «золотої години»: при таких недугах невідкладна допомога має надатись впродовж години, щоб зберегти життя», - наголошує керівник Лікарні святого Луки Василь Трунквальтер.

Працюватиме відділення цілодобово і прийматиме усіх пацієнтів, які звернуться за допомогою. Медики прогнозують, що зможуть тут оперувати в рік до 2 тисяч пацієнтів. Адже раніше близько 2,5 тисяч пацієнтів у рік із серцево-судинними патологіями отримували допомогу в лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: