5 речей, які вбивають затишок у вашій оселі: як їх позбутися

image (5)

Поняття затишку доволі суб'єктивне, проте коли йдеться про інтер'єр, тут починають діяти деякі універсальні закони. Так, надлишок холодних поверхонь разом із відсутністю текстилю перетворюють ваше помешкання на стерильну палату в лікарні, яка точно не асоціюється із затишком.

Утім, є кілька простих порад, які здатні вдихнути життя у ваш інтер'єр, розповідає 24 канал. Детальніше про них – далі.

Багато холодних поверхонь

Із затишком насамперед асоціюються теплі поверхні – дерево та натуральний текстиль. Саме ними потрібно розбавляти метал, камінь, глянець та скло, надлишок яких радше шкодить інтер'єру, аніж осучаснює його.

Мало світла

Наш мозок сприймає темноту, як щось небезпечне та дискомфортне. Тому правильно підібрані люстри та світильники – не лише джерело світла, але й можливість зменшити тривожність та створити затишне помешкання.

Щоб зробити кімнату більш затишною, обирайте точкові світильники. Якщо приміщення не призначене для роботи, подбайте, щоб світло було нейтральним, теплим та навіть червонувато-оранжевим.

Багато дрібних деталей

Мотлох – головний ворог затишку. Накопичуючи речі, які хаотично розміщуються всередині оселі, ви створюєте візуальний шум.

Щоб побороти його варто визначити місця, де накопичилося найбільше речей, якими ви не користуєтеся. Найчастіше це полиці стелажів, робочий стіл та стільниці на кухні. Після цього слід структурувати речі, які викликають у вас роздратування, за призначенням:

  • те, що повинно зберігатися з документами,
  • зарядки та техніка,
  • канцелярія,
  • ліки тощо.

Важливо відразу викидати мотлох (чеки з магазинів, старі рахунки за комунальні послуги, подарункові коробки та крафтові пакети, які ви зберігаєте про всяк випадок тощо).

Після розподілу речей за призначенням використовуйте органайзери. Структуруйте дрібні речі за групами та зберігайте їх у спеціальних кошиках чи боксах.

Окремо передбачте закриту зону для зберігання великих побутових предметів (від праски з дошкою до пилососа) та побутової хімії.

Відсутність рослин

Декоратори говорять, що живі квіти – це частина природи, яку ми приносимо додому. А природа, як відомо, – це спокій та гармонія. Тож саме рослини, свіжозрізані або горшкові, можуть створити затишок у вашому домі.

Додайте у приміщення бодай кілька вазонів і ви самі побачите, наскільки оживе ваш дім.

Відсутність текстилю

Частина затишку – це м'якість. Її легко створити за допомогою килимів, ковдр та подушок на дивані.

Визначить кольорову гаму вашої кімнати та, відштовхуючися від цього, купуйте бажаний текстиль. Тут важливо не переборщити із принтами, особливо на великих поверхнях, таких як штори та килим. Найкраще обирати матеріали з натуральним складом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: