Ще шість суден отримали дозвіл на вивезення українського зерна, - СКЦ

299034346_427217286113125_7991698996686419204_n
Фото: Мінінфраструктури

Іще шість кораблів отримали спецдозвіл вивозити українське зерно із портів. Два із них уже пройшли перевірку.

Про це заявили у Спільному координаційному центрі (СКЦ) у межах Чорноморської зернової ініціативи ООН, передає Голос Америки 14 серпня.

Так, СКЦ дозволив цим суднам прохід через морський гуманітарний коридор у Чорному морі. Вони мають вивезти з України зерно, заблоковане на початку повномасштабного російського вторгнення.

Два з цих кораблів - MV Kafkam Etler та MV Zelek Star- вже пройшли інспекцію у Мармуровому морі. Найближчим часом інспекцію мають пройти ще чотири судна – MV Great Arsenal, MV Zumrut Ana, MV Ocean S, MV Kubrosliy.

Також, 14 серпня пройшло інспекцію та отримало дозвіл на відправлення судна MV Star Laura. У суботу успішну перевірку пройшов MV Rahmi Yagci.

Нагадуємо, 22 липня теперішнього року Україна підписала із Туреччиною та ООН угоду про розблокування експорту україснького зерна через порти в Чорному мору. Натомість рф підписала із цими ж представниками дзеркальний договір. Важливо: Україна не підписувала жодного міжнародного документу із країною-агресоркою. Угода стосується експорту з українських портів Одеса, Чорноморськ та Південний. Контроль портів залишиться за українською стороною; жодні судна, крім тих, які забезпечуватимуть експорт зерна та пов'язаної продукції, не зможуть увійти до портів.

На початку цього тижня, у понеділок, першого серпня, з Одеського порту вийшло судно RAZONI, завантажене 26 тисями тоннами кукурудзи під прапором Сьєрра-Леоне - вперше з початку повномасштабного російського вторгнення. Однак 8 серпня стало відомо, що покупець українського зерна в Лівані відмовився прийняти вантаж через затримку доставки.

Ще два судна із українським збіжжям вийшли із порту «Чорноморськ» дев'ятого серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: