У тимчасово окупованому Криму жителі почали цікавитись локаціями бомбосховищ та збирають «тривожні валізи»

c6a92874-731778ab086aae22358a1349da4b8bd5

Після серії вибухів у тимчасово окупованому Криму місцеві жителі почали цікавитися пошуком бомбосховищ та підготовкою тривожних валіз.

Про це повідомляє Асоціація реінтеграції Криму, посилаючись на прокремлівські місцеві медіа.

«При цьому навіть абсолютно підконтрольні агресору «кримські медіа» почали іронічно повідомляти, що «головні питання, які зараз усіх турбують: де бомбосховище; як швидко продати квартиру; що таке аварійна валіза», - йдеться у повідомленні.

Асоціація зазначає, що в окупованому Севастополі також з'явилися шахраї, які пропонують у телефонному розсиланні купити "за невелику плату" адреси «працюючих бомбосховищ».

Нагадуємо, вранці 16 серпня на території російської військової частини в районі Джанкоя сталася серія вибухів. У російському міноборони кажуть, що причиною стало випадкове загорання. Звідти почали евакуйовувати людей. У ЗСУ прокоментували ситуацію: справа в тому, що ворог просто нехтує правилами протипожежної безпеки, заявили в українській армії.

За даними СтратКому ЗСУ, на території аеродрому російські окупанти зберігали близько 50 одиниць своєї техніки.

Пізніше цього ж дня нові вибухи зафіксували під Севастополем. Цього разу клуби диму пробиваються над авіабазою у Гвардійському Сімферопольського району. Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв заявив, що на авіабаз розміщувалися щонайменше 12 літаків Су-24М, а також 12 - Су-25М. Саме цей аеродором належав до складу військово-морського флоту рф.

Напередодні, у вівторок, 9 серпня, у тимчасово окупованому росією Криму пролунали вибухи поблизу військового аеродрома у Новофедорівці.

Ірина СТИЧУК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: