У всіх районах Львова створять дистанційні класи

школаа
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

У кількох школах Львова будуть функціонувати класи дистанційного навчання. Батьки, які не хочуть, щоб їх діти вчилися офлайн, зможуть перевести дітей у ці школи.

Про це повідомив керівник управління освіти міської ради Андрій Закалюк на брифінгу в понеділок, 29 серпня, передає ІА Дивись.info.

Як розповів він, у кожному районі міста визначили один навчальний заклад, в який батьки можуть звернутися і перевести дитину для навчання в онлайн-класах.

«Спочатку батькам потрібно звернутись у Центр професійного розвитку педагогічних працівників, щоб ми розуміли, яка кількість дітей є в кожному з класів, і відповідно їх формувати. Після цього ми визначаємо заклад, в який батьки зможуть зареєструвати дитину. Умовою відкриття класу є певна кількість учнів, тому якщо, до прикладу, у 3 клас в одному районі зареєструють 3 дитини, а в іншому – 4, то ми не будемо робити 2 окремі класи для третьокласників, а об’єднуватимемо їх. Логістично для дітей це не буде проблемою, бо ми власне говоримо про онлайн-навчання», - пояснив чиновник.

І додав, що дітей потрібно буде перевести зі школи, в якій вони навчались раніше, до тієї, де вони будуть вчитись онлайн. Тобто батьки мають зробити вибір: або залишати дитину у своїй школі і дотримуватись її форми навчання, або перевести її в інший навчальний заклад, де є дистанційні класи

Реєстрацію до цих шкіл робитиме Центр професійного розвитку педагогічних працівників Львова – 297-53-28

Про що йдеться?

Планується, що опорними  школами стануть:

  • Галицький район – школа №3
  • Франківський район – школа №31
  • Сихівський район – школа №86
  • Личаківський район – школа «Лідер»
  • Шевченківський район – школа №20
  • Залізничний район – школа №77

Раніше ІА Дивись.info роповідала, як проходитиме навчання в українських школах в умовах війни та які рішення ухвалив уряд, місцева влада Львівщини та інших регіонів задля безпеки учнів та освітян на порозі нового начального року. Про це можна дізнатися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: