Кривавий бізнес: які популярні в Україні компанії досі не пішли з ринку рф

kakye-kompanyy-ne-pokynuly-rossyyskyy-rynok

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало світових брендів вирішили покинути російський ринок.

Але все ж залишається чимало компаній, які не припинили свою діяльність у росії, а й працюють в Україні.

ІА Дивись.info підготувала список популярних брендів, які досі залишаються спонсорами вбивств українців. 

Електроніка 

  • Bosch - німецька електротехнічна та машинобудівна фірма, виробник електро-механічної індустріальної та побутової техніки. Є однією з найбільших електротехнічних компаній Європи.

Компанія ніяк не відреагувала на вбивства українців, а навпаки, у своїй заяві Bosch заявила, що буде пристосовувати свій бізнес у росії до поточної ситуації, адже більшість логістичних компаній відмовляються перевозити вантажі до росії.

Читайте також: Скільки російських компаній є у Львові, - мер оприлюднив список

Також компанію Bosch підозрюють, що вона збирає не тільки пральні машини, але й поставляє комплектуючі для російської зброї, якою пізніше вбивають мирне населення України.

  • Gorenje - словенський гігант з виготовлення побутової техніки. Ніяких заяв щодо роботи у росії компанія не робила, але бізнесу ніхто не закрив, а росія досі залишається однією з головних країн імпортерів словецьких товарів.
  • Huawei - одна з найбільших у світі телекомунікаційних компаній, яка була створена у Китаї.

Компанія досі має відкриті вакансії у росії та продовжує свою роботу.

У березні 2022 року, Huawei довелося обмежити свою роботу у рф, щоб не потрапити під санкції США.

Сигарети

  • British American Tobacco Plc. — другий за величиною у світі виробник тютюнової продукції. Штаб-квартира корпорації міститься в Лондоні. До портфеля компанії входять такі бренди, як Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Lucky Strike та інші.

Читайте також: Чому у львівських супермаркетах досі можна придбати товари компаній, що не покинули російський ринок

Незважаючи на березневу заяву про вихід з російського ринку, компанія British American Tabacco продовжує вести бізнес у росії. Її виробничі та складські потужності під Санкт-Петербургом та офіс у Московській області продовжують працювати, а на російському сайті пошуку роботи станом на кінець серпня опубліковано майже сотню вакансій у росії.

Одяг

  • COLIN'S — турецька компанія, що спеціалізується на виробництві джинсів та повсякденного одягу для чоловіків і жінок.

Команія досі працює у рф, вона навіть не скоротила свій бізнес.

  • Ecco - данська взуттєва компанія. Відкрила своє представництво у рф ще 1991 року, інвестиції у російський бізнес були призупинені, але магазини досі працюють на території терористичної держави.
  • Lacoste - французька компанія з виробництва одягу та взуття, яку легко впізнати за її емблемою - зеленим алігатором.

Від початку війни в Україні компанія не робила жодних заяв, а всі її магазини досі працюють у рф.

Косметика

  • Dr. Theiss - німецька фірма, яка спецілізується на виготовленні натуральної косметики та ліків.

російський сайт компанії досі відкритий, а станом на серпень 2022 року є навіть відкриті вакансії.

  • Yves Rocher - французька косметична корпорація.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну компанія не зупинала свою роботу у країні-агресорі, всі магазини працюють, а ціни заморожені на рівні 2021 року.

Найбільшої цинічним моментом у діяльності є те, що на українському сайті компанії висить напис «Україна в серці!», про волонтерську діяльність.

Продукти харчування

  • Barilla - італійська та європейська харчова компанія.

Усі нові інвестиції та рекламна діяльність призупинено, але в росії досі виробляються макарони та хліб під цим брендом.

«Наприкінці лютого ми вирішили призупинити всі нові інвестиції та рекламну діяльність у росії, призупинивши несуттєву діяльність і обмеживши виробництво основними продуктами харчування - макаронами та хлібом. Ми також вирішили не отримувати жодної економічної вигоди від нашої присутності в країні. У цьому контексті ми продовжуватимемо гарантувати зарплати та забезпечувати безперервність роботи для наших місцевих працівників», - йдеться у заяві компанії.

  • Bonduelle - французька компанія, виробник консервованих овочів.

Компанія вирішила, що росіяни повинні бути ситими перед тим, як вбивати українців, тому вона продовжує свою роботу в рф та сумлінно платить податки у обороноздатність рф.

«Ми також зробили вибір, керуючись нашою місією та нашою відповідальністю як агропромисловця, забезпечити безперервність нашої діяльності в росії.

Наш бізнес як агропромисловості не обмежується стінами наших фабрик; все починається на полях, і наша діяльність надзвичайно сезонна. Ось чому зупинка сільськогосподарського виробництва чи закриття консервних заводів матиме серйозні наслідки як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі: ми не можемо розглядати це в контексті продовольчої нестабільності, з якою сьогодні стикаються багато країн», - йдеться у заяві компанії.

  • Danone - французька транснаціональна корпорація із виробництва продуктів харчування.

«Компанія Danone вирішила суттєво адаптувати свою діяльність у росії:

Переорієнтація свого портфоліо на основні молочні продукти, дитяче та медичне харчування та припинення всього імпорту продуктів Evian та Alpro;

Припинення всіх нових інвестицій, включаючи рекламу, активацію бренду та споживчу рекламу», - наголошується у прессрелізі корпорації.

  • Lay`s - марка картопляних чипсів, яка належить харчовому гіганту PepsiCo.

Lay's не йде з російського ринку. PepsiСo заявила, що продовжить виробляти чіпси Lay's, Doritos, Cheetos та чіпси для російських споживачів.

На території країни компанія має два заводи з випуску снеків, які продовжують роботу в штатному режимі.

  • Mondelez - американський кондитерський гігант.

«Як продовольча компанія, ми скорочуємо всі несуттєві види діяльності в росії, одночасно допомагаючи підтримувати безперервність поставок продуктів харчування в складні часи. Ми також продовжуватимемо підтримувати наших колег на ринку, які стикаються з великою невизначеністю. Ми зосередимося на базових пропозиціях, припинимо всі нові капіталовкладення та призупинимо наші витрати на рекламу. Ми визнаємо, що це дуже динамічна та тривожна ситуація, яку ми продовжуватимемо оцінювати та коригувати за потреби», - заявив директор компанії Дірк ван де Пут.

  • PepsiCo - американська багатонаціональна корпорація з виробництва продуктів харчування, закусок та напоїв.

Компанія виробляє прохолоджувальні напої, соки, чипси, закуски, молочні продукти та інші продукти харчування під марками Cheetos, Doritos,  Lay's, Mirinda, Mug, Pepsi, Pepsi Max, Pepsi Next, Sandora, 7up (поза США), 7up Free (поза США), «Агуша», «Чудо», «Слов'яночка», «Садочок», «Сандорик», «Машенька» тощо.

Компанія призупинила свою діяльність у росії в березні, але вже у вересні почала відкривати вакансії.

  • Unilever -  британська компанія, один з світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії (зокрема парфумерії). 

«Ми призупинили весь імпорт і експорт нашої продукції в росію та з росії, а також припинимо всі витрати на медіа та рекламу. Ми більше не інвестуватимемо жодного капіталу в країну і не матимемо прибутку від нашої присутності в росії. Ми продовжимо постачати наші повсякденні продукти харчування та засоби гігієни, вироблені в росії, жителям країни. Ми будемо уважно стежити за цим», - йдеться у заяві компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: