Бізнес має працювати: Садовий закликав власників магазинів подбати про резервне живлення

IMG_9273-696x464
Фото Микити Печеника

Через російські обстріли критичної інфраструктури Львова у понеділок, 10 жовтня, фактично все місто залишилося без світла.

Після відбою повітряної тривоги більшість крамниць не працювали. Городяни вистоювали довжилежні черги по воду та хліб.

Міський голова Андрій Садовий закликав підприємців подбати про те, аби крамниці могли працювати, забезпечивши їх альтернативними джерелами електроенергії.

«Учора багато магазинів закрились, бо не було електрики, а частина працювала з дизельгенераторами. Я звертаюсь до власників торгових мереж, аби вони зробити все можливе, щоби магазини працювали, коли це дозволено», – цитує ІА Дивись.info мера під час брифінгу 11 жотвня.

Він похвалив хлібопекарні. Адже у деяких районах машини розвозили товар просто під будинки.

У одному із львівських районів розвозили та продавали хліб 10 жовтня 2022 року. Фото, надане редакції читачкою

Очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що ворожий обстріл Львова 10 жовтня був найважчим в Україні у межах однієї області з початку повномасштабного російського вторгнення. Та додає, що пишається фахівцями, які менш ніж за добу відновили електро- та водопостачання у місті.

«Менш ніж за 24 години вдалося повністю відновити постачання світла, води та роботу мобільних операторів. Це був найважчий удар в Україні (у межах) однієї області. Служби впоралися блискуче», - сказав він.

На запитання журналістів, чи був готовий місцевий бізнес до такого виклику, Козицький відповів, що тепер як і мирні мешканці, так і підприємці мають навчитися жити у нових реаліях: «Нам, ймовірно, доведеться залишатися без електроенергії, а взимку батареї нагріватимуть не 22, а 18-20 градусів».

Голова Львівської ОВА заявив, що головним завданням місцевої влади є забезпечення роботи критичних сервісних служб - щоб завжди була можливість надавати екстрені послуги.

«Не можна сказати, що добре, що удар був, але водночас добре, що це сталося перед початком опалювального сезону, бо ми перевірили, як працюють служби та відновили роботу критичної інфраструктури. А бізнес та влада має бути готовим до найважчого опалювального сезону і, можливо, найважчого періоду у розбудові нашої держави», – прокоментував він.

Що передувало

Вранці у вівторок, 11 жовтня, окупанти вкотре відкривали вогонь по Львівщині. Під удар потрапили дві підстанції, куди росіяни влучили напередодні, 10 жовтня. Унаслідок запуску трьох ворожих ракет ці об'єкти критичної інфраструктури зруйновані повністю, а на відновлення їхньої роботи знадобляться місяці. Унаслідок ворожого обстрілу постражав 53-річний чоловік, отримавши перелом зап'ястя.

Нині 30% міста залишилося без світла, а у двох районах є перебої із електропостачанням. Фахівці вже працюють, аби якнайшвидше відновити роботу електро- та водопостачання. Можливі проблеми зі зв'язком та Інтернетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: