На Львівщині зменшилася кількість претендентів на одне робоче місце

925E8453-236D-43F1-A089-1AAA00593523

Станом на 1 жовтня на одне вільне робоче місце у Львові та області претендують двоє безробітних, тоді як до повномасштабного вторгнення за одну вакансію конкурували три особи.

У Львівському обласному центрі зайнятості кажуть, що це пов’язано з виїздом жителів області через війну за межі країни. Зокрема внесені зміни до чинного законодавства, якими розширено критерії прийнятної роботи для офіційно зареєстрованих безробітних.

«У перший місяць з дня набуття статусу безробітного служба зайнятості шукає клієнту роботу відповідно до здобутої освіти, кваліфікації, досвіду роботи, далі - пропонується  робота за суміжною професією чи спеціальністю, а також професійне навчання з гарантованим працевлаштуванням. Якщо особу не вдається влаштувати, тоді пропонується будь-яка інша робота із зарплатою, що не менша від мінімальної», - розповіли у центрі зайнятості.

Директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Кубійда зазначає, що працівники могли отримувати допомогу у центрах зайнятості, не звільняючись з роботи. Тому, коли ринок стабілізувався, ситуація почала поліпшуватись. Зараз, відповідно, вакансії з'являються набагато активніше.

Детальніше про ринок праці Львівщини читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: