Після ворожих ударів Львівщина зменшила використання електроенергії майже на 10%, - ОВА

світлоа5

За п'ять днів - з 12 жовтня нинішнього року - на Львівщині скоротилось використання електроенергії майже на 10%. Усе це завдяки мешканцям, які відреагували на прохання влади раціонально користуватися електроприладами ввечері.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький у понеділок, 17 жовтня.

Він пояснив, що після російських обстрілів минулого тижня, коли під ворожий удар потрапили чотири підстанції, електроенергію в регіоні подають за тимчасовими схемами. Через це виник дефіцит потужності.

«Через великі навантаження ввечері та вранці знижується напруга в електромережі. Маємо обмежити використання електроенергії, щоб не доходило до аварійних відключень», - розповів очільник ОВА.

Додає, що важливо обмежити користування електроприладами з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Ідеться про обігрівачі, пральні машини, бойлери, посудомийки, праски тощо.

Що передувало

Через російські обстріли у понеділок та вівторок, 10-11 жовтня постраждали чотири підтсанції, які подають живлення не лише на всю Львівщину, а й на експорт. Два із цих об'єктів - зруйновані повністю. У перший день після ворожих атак практично весь Львів та тисячі населених пунктів регіону залишилися без світла та подекуди без води. Фахівцям вдалося полагодити мережі менш ніж за добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: