Поглиблення альянсу рф з Іраном має сприйматись як серйозна загроза, - США

герань

США вважають поглиблення альянсу росії з Іраном серйозною загрозою та попередили про накладання санкцій на тих, хто співпрацюватиме з іранською програмою безпілотників.

Про це заявив речник Держдепу США Ведант Патель.

У понеділок США попередили, що вживуть заходів проти компаній і країн, які працюють з іранською програмою безпілотників, після того, як росія використала імпорт для смертоносних ударів дронів-камікадзе по Києву.

«Кожен, хто веде бізнес з Іраном і може бути будь-яким чином пов’язаний з розробками БПЛА чи балістичних ракет або потоком зброї з Ірану в росію, повинен бути дуже обережним і проявляти належну обачність – США без вагань застосовуватимуть санкції чи вживатимуть заходів проти винних», — заявив журналістам Ведант Патель.

«Поглиблення альянсу росії з Іраном — це те, що весь світ — відверто кажучи, особливо в регіоні та в усьому світі — має сприймати як серйозну загрозу», — сказав він.

Пател сказав, що США також вважають, що постачання Іраном дронів – офіційно відомих як безпілотні літальні апарати (БПЛА) – порушує резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН, яка благословила ядерну угоду 2015 року, яка вже вмирає.

«Наше переконання, що ці БПЛА, які були передані з Ірану до росії та використані росією в Україні, належать до зброї, на яку буде діяти ембарго відповідно до 2231», — сказав він.

Термін дії резолюції щодо заборони експорту звичайних озброєнь Іраном закінчився в жовтні 2020 року, незважаючи на зусилля в ООН з боку адміністрації Дональда Трампа, який залишив незрозумілу угоду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: