Брюсель також готує санкції проти Ірану через продаж росії дронів

герань
Збитий іранський дрон. Фото ілюстративне.

ЄС планує найближчими днями запровадити санкції проти кількох іранських фізичних та юридичних осіб через продаж зброї росії.

Про це Politico відомо зі власних джерел.

Цей крок стався на тлі повідомлень про те, що росія використовувала іранські безпілотники для ударів по цивільних об’єктах в Україні. Згідно з даними американської розвідки, на які посилається New York Times, Тегеран також надсилав тренажери для безпілотників до окупованого росією Криму.

За словами офіційних осіб і дипломатів, новий раунд санкцій вплине на п'ять іранських фізичних осіб і три організації. Нові покарання будуть доповнені санкціями, вже узгодженими в понеділок проти «поліції моралі» Ірану за жорстоке переслідування та вбивства іранців, які протестували проти уряду.

Дипломати з країн ЄС можуть домовитися про деталі нового пакету вже в сьогодні, напередодні майбутнього саміту Європейської ради в четвер і п'ятницю.

Ці санкції стануть ще однією серйозною поразкою для переговорів щодо відновлення ядерної угоди з Іраном, відомої як Спільний всеосяжний план дій (JCPOA), який скасував багато санкцій США проти Тегерана в обмін на обмеження його ядерної програми. Учасники переговорів працювали над відновленням ядерної угоди 2015 року після того, як тодішній президент США Дональд Трамп відмовився від нього в 2018 році.

«Щиро, JCPOA більше не враховується, — сказав один високопоставлений чиновник з Європи Brussels Playbook,  — ми звикли до думки, що це не просунеться вперед».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: